Powoli koncze nowe akwaterrarium dla mojej zolwicy czerwonilicej. Ostatnio zmierzylem temperature jaka panuje w najcieplejszym miejscu na czesci ladowej u mojej zolwicy (bezposrednio pod promiennikiem ciepla) i termometr pokazal 40 stopni. Chcialem takze aby moja zolwica zasiegnela kompieli slonczenych lecz na moim balkonie kolo poludnia temperatura w sloncu takze dochodzi do 40 stopni. Chcialem dowiedziec sie czy temperatura 40 stopni Celsjusza pod promiennikiem ciepla, lub na sloncu nie jest za wysoka dla zolwia czerwonolicego. Dodam jeszcze ze moja czesc ladowa jest duza i zolw ma mozliwosc wyboru miejsca o nizszej temperaturze.
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 16 kwietnia 2007 - 15:39
Podobne tematy: Temperatura w akwaterrarium x
Budowa, osprzęt
Metahalogen przez siatke - niska temperaturaMGx, 18 wrz 2025 |
|
|
|
||
warunki hodowli
Ptaszniki
Temperatura pokojowa i ptasznikiOvan, 22 maj 2025 |
|
|
|||
terrarium - ogrzewanie
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Temperaturaksolk, 13 kwi 2025 |
|
|
|||
tematy ogólne
Gekon lamparci (Eublefar)
temperaturaIgorBalcerski, 16 kwi 2025 |
|
|
|||
początkujący żółwie
Akwaterraria i oczka wodne dla żółwi
Śluzowaty nalot w akwaterrarium żółwia żółtolicowego - co zrobić?KorciPL, 19 lut 2025 |
|
|
|
Napisany 16 kwietnia 2007 - 16:33
Wypowiem się tylko za siebie bo wiem że zdań będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2007 - 17:55
Zostawiłem u siebie na 10-15 minut termometr na wyspie i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 kwietnia 2007 - 20:25
Ja kiedyś podłożyłem termometr pod lustrzanką.. i mi się spalił......więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 kwietnia 2007 - 12:46
[quote]
Trzeba by jeszcze wiedzieć jaka jest prawidłowa technika...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Trzeba by jeszcze wiedzieć jaka jest prawidłowa technika...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 kwietnia 2007 - 16:14
W tym wypadku temperatura powietrza ma drugorzedne znaczenie (IMHO). Chcac...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 kwietnia 2007 - 20:47
Jest metoda pomiaru temperatury pochodzi z modelarstwa samochodowego a dokładnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 kwietnia 2007 - 04:47
Sa tez urzadzenia do zdalnego pomiaru, ale nawet zwykly termometr...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany