Sprawa ma się tak. Wczoraj wróciłem z kilkudniowego wyjazdu. Gdy zajrzałem do mojej modliszki wiedziałem już że dnia następnego nie dożyje. Długo zastanawiałem się jaki był powód jej stanu. Przed wyjazdem dałem jej jeść (karaczana tureckiego) a także zadbałem o odpowiednią wilgotność więc nie miałem pojęcia co się mogło wydarzyć. Ostatecznie sprawdziłem jej wiek. Okazało się że zakupiłem ją 16 lutego 2020 roku, więc miała ponad 19 miesięcy, co jest dosyć nietypowym wiekiem jak na takiego owada. Warto wspomnieć że nie była jeszcze dorosła, jeśli dobrze liczyłem była subimago bo nie miała jeszcze pokrywy. Chciałbym usłyszeć co o tym sądzicie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 września 2021 - 16:44
Podobne tematy: Zadziwiająca długość życia x
Hyde Park
Dzień z życia karaczana tureckiego - KOMIKS #1AlleTerra, 26 cze 2025 |
|
![]() |
|||
linienie
Ptaszniki
Tempo wzrostu i długość życiaVermin, 24 paź 2023 |
|
![]() |
![]() |
||
rozmnażanie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Długość inkubacji jaj gekona w zależności od temperaturyBartosz37jd, 10 sty 2020 |
|
![]() |
|||
terrarium
Węże
Jaki kabel grzewczy? (długość, moc) terra 80x40x40 zbożówkaexpi, 09 paź 2018 |
|
![]() |
|||
Budowa, osprzęt
Jaka długość świetlówki T5 do terrarium dla agamy brodatejCanis8686, 18 lis 2022 |
|
![]() |
Napisany 24 września 2021 - 13:49
Wiek i szybkość wzrostu bezkręgowców uzależniona jest przede wszystkim od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2021 - 14:59
Średnia temperatura wynosiła około 24°, karmiona była nie jakoś szczególnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 września 2021 - 15:50
Znalezienie konkretnego powodu takiego stanu rzeczy raczej nie jest możliwe,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów