Witam, posiadam terrarium o wymiarach 130x50x105cm (gdzie ostratnia wartość to wysokość), na dnie jest wiele kryjówek oraz terrarium posiada część wodną. Mieszkańcami terrarium sa dwie jaszczurki Gastropholis Prasina.Zauważyłem że jaszczurki raczej nie schodzą na dolne części terrarium. Zastanawiam się nad dorzuceniem krabów red devil, z racji że warunki panujące w terrarium pasują obu gatunkom to jedyny problem jaki widzę to że gdyby tylko jaszczurki miały chrapkę na kraby to bez problemu by sobie z nimi poradziły, tylko czy będą one zainteresowane skorupiakami? Oczywiście nic na siłę jeżeli któremuś zwierzęciu może sie coś stać z tego połączenia to sobie odpuszczę :)
Podobne tematy: Terrarium wielogatunkowe x
terrarium - ogrzewanie
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Jakiej firmy kabel grzewczy do terrariumgrunwald, 18 gru 2025 |
|
0 |
|
|
||
Kupię
Terrarium z płyty meblowejlegw77, 16 gru 2025 |
|
0 |
|
|||
Budowa, osprzęt
Termostat pulsacyjny do terrarium Microclimate Pulse B2grunwald, 14 gru 2025 |
|
0 |
|
|
||
Zwierzęta
Terrarium 60x40x40 co do środka?ExiL, 04 gru 2025 |
|
0 |
|
|||
Przypięty
Terrarystyka
[Terrarium] Newsy terrarystyczneterrarium |
|
1 |
|
Napisany 25 czerwca 2021 - 09:12
Nie mam bezpośredniego doświadczenia z G. prasina, ale wydaje mi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2021 - 09:30
z tego co zauważyłem to prasiny są doskonałymi zabójcami raz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2021 - 10:47
Myślę, że całego by nie zjadły, ale pourywałyby, co się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2021 - 11:05
A miałeś do czynienia kiedyś z tym krabami? Jeśli tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2021 - 11:18
Tego rodzaju nie trzymałem, ale wątpię, by ich wspinaczkowe zapędy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2021 - 11:41
Już to robiłem i nie interesowały się. Jak na razie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 lipca 2021 - 09:26
Niekiedy trzyma się anolisy z drzewołazami. Anolisy też prawie wcale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 lipca 2021 - 10:10
Słyszałem, że niektórzy trzymają anolisy z drzewołazami, ale one są...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 lipca 2021 - 21:49
Jaszczur może się zatruć żabą, nawet jeśli jej nie zje....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów