Miesiąc temu zakupiłam dwie larwy L3 Mecynorrhina torquata ugandensis (samiec i samica). Dwa dni temu obie larwy otrzymały odżywkę białkową (3 skruszone ziarenka suchej karmy dla kotów). Następnego dnia zauważyłam, że pozostałości odżywki oblazła masa roztoczy więc wyjęłam całość resztek i substrat, na którym było jeszcze troszkę pajęczaków. Kolejnego dnia wyjęłam larwy, żeby sprawdzić ilość roztoczy (których swoją drogą w substracie było niewiele) i niestety okazało się, że coś złożyło na pędrakach jaja. Jajeczka były mocno przytwierdzone, część usunęłam miękką szczoteczką. Postanowiłam zrobić autorskie pułapki z karmą w środku na roztocza, których zdjęcie załączę. Larwy wyglądają na silne i......więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: pasożyt chrząszcza x
Archiwum ogłoszeń
Larwy chrząszcza Mecynorhina torquata ugandensisgetomge, 08 kwi 2025 |
|
|
|||
Archiwum ogłoszeń
Larwy chrząszcza - Mecynorrhina Torquata Ugandensis BlueSebaldzpk, 15 kwi 2024 |
|
|
|||
tematy ogólne
Zwierzęta
Model (Chrząszcza?)Natasi, 01 maj 2024 |
|
|
|||
małopolskie
Archiwum ogłoszeń
sprzedam pakiety larw chrząszcza Dicronorrhina derbyana layardikszomszcz, 17 lis 2023 |
|
|
|||
tematy ogólne
Archiwum ogłoszeń
Pakiety larw chrząszcza Dicronorrhina derbyana layardikszomszcz, 11 mar 2023 |
|
|
Napisany 25 maja 2021 - 14:08
To niekoniecznie muszą być jajeczka, niektóre roztocza przechodzą w stadium...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 maja 2021 - 23:53
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Mam nadzieję, że ,,glisty" nie zaszkodzą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 maja 2021 - 22:40
Najprawdopodobniej są to nieszkodliwe organizmy, detrytusofagi lub coś w tym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów