Mam 4 miesięcznego gekona orzęsionego. Chciałam przenieść go do większego terrarium dlatego wolałabym by nauczył się jeść z pęsety, gdyż będę mogła bardziej monitorować ile ich zjada ( Co ciężkie będzie jeśli schowają się w kryjówkach). Kiedy podaje mu owada na pęsecie, nie jest nim zainteresowany. Zwykle zjada 4, 5 średnich świerszczy, a od 2 dni nie chce jeść wcale. Jest mały i boję się zrobić mu kilkudniową głodówkę ( ma 10g i około 13cm). Po ilu dniach mogę zacząć się martwić? I czy jest sposób by nauczyć go jeść z pęsety? Czy poczekać aż zgłodnieje i sam zacznie z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
3 odpowiedzi na ten temat
Napisany 14 listopada 2020 - 14:38
Podobne tematy: Jak nauczyć gekona orzęsionego jeść z pęsety? x
żywienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Karmienie gekona lamparciegoGulaszek ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
waga gekonajolene505 ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Gekony, eublefary i inne Gekkota
terrarium dla gekonamatushej ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
żywienie
waga gekonaJohnny13, 05 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Jak zaklimatyzować nowego gekona po kupnie?Erholy ![]() |
|
![]() |
Napisany 14 listopada 2020 - 14:43
A nie lepiej podać owady w jakimś pojemniku, z którego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 listopada 2020 - 16:21
Mogą wyskoczyć z pojemnika, a nie mam takiego wysokiego, a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 listopada 2020 - 10:16
W takim razie poszukaj odpowiedniego pojemnika. Świerszcze możesz unieszkodliwić gniotąc...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów