Czołem wszystkim, od kilku miesięcy posiadam samca gekona lamparciego, z racji na to, że powoli wyrasta ze starego terrarium pracuję aktualnie nad nowym zbiornikiem z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Dodawanie nowych gekonów do terrarium x
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Budowa terrarium dla HeterodonaGaben, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Terrarium 40x60x40 dzielone na pół?VIVIptasznik, 29 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Regius samiec + terrariumbibosz1, 29 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrariumbobis33, 29 sie 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Terrarium 60x30x40 a Gienia 4 cm dclukaszt129, 27 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 08 listopada 2020 - 00:41
Taki zbiornik na pewno nie nada się dla 4 dorosłych gekonów, to po pierwsze.
Po drugie: samiec nie może na stałe mieszkać z samicami! albo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 listopada 2020 - 02:02
Napisany 08 listopada 2020 - 11:05
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Czyli reasumując, nie dokupywać mu towarzystwa do większego zbiornika, bo rozmnażania z wiadomych względów chcę uniknąć. Czyli jego chęć do opuszczania...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 listopada 2020 - 18:56
Gekony to terytorialne zwierzęta i osobiście odradzałbym wspólne trzymanie, nawet jakbyś chciał łączyć ze sobą kilka samic - mogą się tolerować, ale prędzej czy później,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 listopada 2020 - 15:39
Będę miał jeszcze kilka pytań odnośnie nowego zbiornika- czy wykonywać tam całkowicie zamknięte kryjówki na wzór "jaskiń" czy szczelin skalnych? Czy takie na "wpół zamknięte",...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 listopada 2020 - 16:10
a z tego co zauważyłem gekon ma wybrane jedno miejsce jako "kuwetę".
Możesz przenieść ze starego terrarium kupiszcze i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 listopada 2020 - 16:21
A nie myślałeś o przestawieniu się na żarówkę grzewczą/promiennik?
Myślałem, tylko przy żarówce odpada regulacja przy pomocy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 listopada 2020 - 17:03
Czy 50 pod rt-2 i z głowy?
Hmm, na grupie lamparciej mówią, że powinno tak dać radę. Ogólnie termostat...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów