Mam w terra u Agamy Brodatej metahalogen 50W. Przy temperaturze na dworze 10 - 20°C w porze wiosennej / jesiennej oraz zimowej przy zakręconych kaloryferach temperatura w terra waha się między 22°C - 28°C. Gdzie najniższa jest w rogach terra w jaskiniach. Najwyższa oczywiście w okolicach wyspy ciepła. Centralnie pod żarówką temperatura jest praktycznie stała i utrzymuje się na poziomie 37°C. Chciałbym się Was zapytać czy według Was ta temperatura nie jest zbyt niska. Myślę nad zmianą mocy żarówki na metahalogen 70W, żeby troszkę jednak podbić temperaturę. Z drugiej strony zastanawiam się czy jak żarówka wisi około 35 -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 maja 2020 - 20:34
Mam w terra u Agamy Brodatej metahalogen 50W. Przy temperaturze na dworze 10 - 20°C w porze wiosennej / jesiennej oraz zimowej przy zakręconych kaloryferach temperatura w terra waha się między 22°C - 28°C. Gdzie najniższa jest w rogach terra w jaskiniach. Najwyższa oczywiście w okolicach wyspy ciepła. Centralnie pod żarówką temperatura jest praktycznie stała i utrzymuje się na poziomie 37°C. Chciałbym się Was zapytać czy według Was ta temperatura nie jest zbyt niska. Myślę nad zmianą mocy żarówki na metahalogen 70W, żeby troszkę jednak podbić temperaturę. Z drugiej strony zastanawiam się czy jak żarówka wisi około 35 -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Zmiana metahalogenu x
zachowania
Początkujący hodowcy węży
Zmiana w zachowaniu Pytona KrólewskiegoEuoxupu, 08 cze 2025 |
|
![]() |
|||
odmiany barwne
Węże właściwe i pozostałe
Heterodon superconda - zmiana ubarwieniaHuncwot, 12 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Zmiana karmienia patyczakaRUDAmama ![]() |
|
![]() |
|||
zdrowie
Brak apetytu u węża oraz brązowa zmiana na skórzeitskarciaa, 15 lut 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Zmiana koloru zbozówkiLachimPlay, 27 gru 2023 |
|
![]() |
Napisany 01 czerwca 2020 - 00:01
Myślę, że ta temperatura wystarcza. Możesz ją zmienić, podnosząc ogólną...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 czerwca 2020 - 07:16
Tak jak wyżej, temperatura 37' nie powinna sprawiać problemów, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 czerwca 2020 - 08:38
Napisany 01 czerwca 2020 - 12:04
Z obniżaniem żarówki trzeba uważać, bo przy MH odległość od...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 czerwca 2020 - 12:16
Napisany 01 czerwca 2020 - 12:35
W tym wypadku już trochę sporo brakuje. W takiej sytuacji...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 czerwca 2020 - 12:36
Napisany 01 czerwca 2020 - 12:39
No to myślę, że jednak trzeba w tym temacie trochę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów