Od jakiegoś czasu zauważyłem, że moja agama - samiec ok 3 lat nie wydala pokarmu. Jaszczurka jest bardzo aktywna i ma ogromny apetyt, mimo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Agama brodata - problem z wydalaniem. Chore nerki?
Napisany 21 września 2019 - 09:14
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że moja agama - samiec ok 3 lat nie wydala pokarmu. Jaszczurka jest bardzo aktywna i ma ogromny apetyt, mimo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Agama brodata - problem z wydalaniem. Chore nerki? x
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samiec Orange x Red Agama brodata + terraria z płyty meblowej i wyposażenie.tyskie12, 20 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Agamy - brodata i karłowata
Agama dziwnie się zachowujePatrX, 19 lip 2025 |
|
![]() |
|||
rozmnażanie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 02 października 2019 - 21:36
Kąpiel w ciepłej wodzie i delikatne masowanie agamy po brzuchu nad tylnymi łapami.
Czym karmisz? może za dużo twardych świerszy (chityny) przerzuć się na jakieś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 października 2019 - 07:21
@[member='VisibleNoise']
Nie podstawy zna bo ma gada 3 lata, więc raczej wie, że chodzi o młode larwy (białe osobniki) po wylince :)
Skoro jesteś modem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 października 2019 - 07:32
Napisany 03 października 2019 - 10:57
@[member='ocet_malinowy'] jak tam Twoja agama? Czy coś się polepszyło z jej zdrowiem? Jak teraz wygląda jej dieta? Udało się ją odchudzić?
Mam nadzieję, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 października 2019 - 15:33
Hej, dzięki wszystkim za zainteresowanie.
Kąpiel w ciepłej wodzie i delikatne masowanie agamy po brzuchu nad tylnymi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 października 2019 - 15:48
Dzięki za informację. Oczywiście, że trzymam kciuki!
Oby te problemy były przejściowe, bo taka przewlekła choroba to dramat zarówno dla agamci jak i dla właściciela.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 października 2019 - 13:12
Cześć, mała aktualizacja:
dzisiaj zrobiłem kąpiel i wymasowałem mu delikatnie okolice kloaki, po jakimś czasie udało mu się "samodzielnie" wydalić treść żołądka. To pierwsza taka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 04 października 2019 - 14:13
Nie jestem specjalistką od smoków. To, że mam gada nie oznacza, że mogę sypać radami na prawo i lewo. Mogę się z Tobą podzielić swoimi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów