Witam,
niedawno zakochałem się w podgatunku rhinoclemmys pulcherrima manni, a że mam jeszcze trochę wolnego miejsca, chęci i fundusze, zdecydowałem, że za jakiś czas sprawię...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 maja 2019 - 11:28
Witam,
niedawno zakochałem się w podgatunku rhinoclemmys pulcherrima manni, a że mam jeszcze trochę wolnego miejsca, chęci i fundusze, zdecydowałem, że za jakiś czas sprawię...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Akcesoria po Heterodonie - chętnie wymienię na jakąś kryjówkę dla RegiusaVojo, 17 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Zestaw do terrarium - termostaty, promiennik, akcesoria grzewczealbert88, 07 cze 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Akcesoria do preparowania owadów / akcesoria entomologiczneTom_Green, 31 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terrarium + akcesoria 30x30x30K2jak, 27 gru 2024 |
|
![]() |
|||
Sprzedam Exo Terra Large Low - nowe + akcesoriaArrass, 05 mar 2024 |
|
![]() |
Napisany 19 maja 2019 - 16:35
1. filtr nie ma sensu, żółw będzie Ci wynosił ziemię do kuwety z wodą i i tak będzie ona codziennie do wymiany, także nie ma...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 maja 2019 - 17:44
dzięki.
mam jeszcze pytanie czy świetlówka ma mieć 5% UVB?
Napisany 21 maja 2019 - 20:51
@[member='Buubi'] to nie jest żółw lądowy ;)
@[member='F_lipa11'] tu masz cały opis gatunku i warunków: https://www.terrarium.com.pl/rhinoclemmys-pulcherrima-zolw-lesny-malowany-zolw-lesny-ozdobny/
Przy czym wiedząc jak niskie promieniowanie dają świetlówki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 maja 2019 - 19:21
dziękuję z odpowiedź. Mam jeszcze pytanie na temat żywienia: jakie gatunki grzybów można podawać i czy można podawać suszone grzyby?
Napisany 26 maja 2019 - 20:04
i czy to prawda, że ten gatunek nie znajduje się na liście CITES, nie trzeba posiadać na niego dokumentów, ani go rejestrować?
Napisany 27 maja 2019 - 08:44
Prawda, nie jest uwzględniony w rozporządzeniu unijnym, więc nie podlega rejestracji.
Co do grzybów, to podejrzewam, że nadadzą się wszelkie jadalne dla ludzi gatunki. Suszone...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 maja 2019 - 12:38
Napisany 27 maja 2019 - 17:11
nie jestem jeszcze pewien, ale chyba od razu kupię podrostka https://www.terrarium.pl/topic/529014-lista-zab-i-zolwi-maj-2019/
Napisany 06 czerwca 2019 - 08:44
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów