Cześć,
Oczekuję na dostawę pierwszego pająka - taki banał początkującego: Phidippus regius.
Z pająkiem zamówiłem również kliszówkę oraz sałatkoboxa 250ml - nie mam pewności...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 marca 2019 - 23:43
Cześć,
Oczekuję na dostawę pierwszego pająka - taki banał początkującego: Phidippus regius.
Z pająkiem zamówiłem również kliszówkę oraz sałatkoboxa 250ml - nie mam pewności...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
terrarium
Początkujący hodowcy węży
Ogrzewanie u boaDragons, 21 lip 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Karmienie a wystrój pojemnikammax88, 04 cze 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
warunki hodowli
Płazy
Drzewołazy - ogrzewanie terrariumrozrabiaka, 03 kwi 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Rack system na 6 pudeł + ogrzewanie + termostatsnake_mates, 24 lut 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium - ogrzewanie
Budowa, osprzęt
Ogrzewanie terrarium matą grzewcząlulutive, 18 lut 2025 |
|
![]() |
Napisany 17 marca 2019 - 08:38
Kliszówka starczy Ci na niego ze spokojem w tym stadium, L2/3 będzie miał może z 0,5 cm.
Ja dla swojego pierwszego pająka zakupiłem małą mate...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 marca 2019 - 15:42
Dzięki za odpowiedź, powątpiewam jednak czy mata grzewcza będzie odpowiednia do kliszówki :D
Kabel grzewczy również odpada, pozostaje żarówka, która też wiele nie zdziała będąc...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 marca 2019 - 16:41
Dlaczego mata nie miała by być odpowiednia dla kliszówki ?
Na ekran za grzejnikowy ją przykleiłem, całość na ściankę szafki przy której stoi pojemniczek.
U...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 17 marca 2019 - 18:13
Napisany 17 marca 2019 - 20:38
ja mam 7 watową i w nocy w moczboksie mam ok 23-24 stopnie, sama mata grzeje mi sie do około 33 stopni jak ostatnio sprawdzałem.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)Napisany 17 marca 2019 - 23:56
Okej, a więc zamawiam matę 7W - dzięki bardzo za poradę.
Póki co będę obserwować temperatury - pojemnik będzie nieco oddalony od maty, ale dokupię...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów