Jestem poczatkujacy mam z 20 ptasznikow typu braszki,chromatus,avi,chromy,gramstole itp(od malych po dorosle) i teraz zaczyna sie zabawa.Dostalem podrostka Chilobrachys sp. Blue Vietnam (internet przkopany),ale to moj pierwszy jadus i proszę o protipy.
Napisany 12 luty 2019 - 15:17
Podobne tematy: Chilobrachys sp. Blue Vietnam x
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Chilobrachys fimbriatus NS 3 dc z terrariumdarian71, 09 lut 2019 |
|
![]() |
|||
Kupię
10x Chilobrachys sp electric blueStrzelcu112, 04 lut 2019 |
|
![]() |
|||
1.0 Chilobrachys sp electric blueMako117, 03 lut 2019 |
|
![]() |
|||
Ami sp. Panama, Pterinopelma sazimai, Haplocosmia himalayana, Chilobrachys fimbriatus - SAMICEViss, 28 sty 2019 |
|
![]() |
Napisany 12 luty 2019 - 17:32
Generalnie polecam post - https://www.terrarium.pl/topic/124843-inne-artykul-pomocne-narzedzia-przy-agresywnych-pajakach/ jak to, doswiadczenie i wyobraźnia ci nie pomoże to nie wiem co więcej ;)
Napisany 12 luty 2019 - 18:43
Widzę że wpadłem na ten sam tok myślenia:D
W hodowli
Napisany 13 luty 2019 - 10:16
Generalnie nie masz się czego aż tak bardzo obawiać, ponieważ styczność z tym pająkiem będziesz miał praktycznie tylko przy przekładaniu go. Jest to ptasznik zdecydowanie podziemny i jak się zakopie, tak tyle będziesz go widział ;) Ja swojego widzę może raz na 3 miesiące, jak lekko wychyli się ze swojej norki, chyba tylko żeby się przewietrzyć ;) Tak więc ostrożność i zdrowy rozsądek w zupełności do niego wystarczają.
Napisany 15 luty 2019 - 19:10
Nie taki diabeł straszny:D do dziś dorobilem sie H.gigas(koparki 4dc)2x murinus 1.5 DC i 3DC.Szczerze wystarczy zdrowy rozsądek i rozwaga,plus być rzetelnym i ostrożnym.
PS.czy toctak dziwne ze nigdy niw brałem pająka na rękę?
Napisany 15 luty 2019 - 21:08
Dziś przelozylem 2x murinus H.gigas,maculate.Ten sam patent:D
Napisany 15 luty 2019 - 22:20
Zastanawiam sie nad kupnem maculaty l1.Dobry pomysl by go miec i sie z oswajac od l1?
PS.Albo mi sie wydaje,ale od kad mam jadusy jest jakas zajebista satysfakcja i radość z odpowiedzialności.Szczegolnie jak po godzinie walki pjaki sa w terrariach a ty jesteś caly i wszystko przeszlo perfekcyjnie:D
Edytowany przez HELMUTVOGEL, 15 luty 2019 - 22:32.
W hodowli
Napisany 15 luty 2019 - 22:53
@[member='HELMUTVOGEL'] pisałeś dopiero co, że przekładałeś Maculate, a chwilę późniesz, że zastanawiasz się nad kupnem L1 i oswajaniu się znią...to w końcu ją masz czy chcesz się oswajać? A odpowiadając na pytanie, to Maculaty są nudne. Nie widać ich prawie, od L1 siedzą schowane i tylko po karmę wyskakują na ułamek sekundy. Zdecydowanie słaby pająk na oswajanie się z jadusami. Moim zdaniem najlepsze są Poe i od L1 śmiało można hodować i się oswajać z.....................czytają więcej tylko zalogowani terraryści. Proszę zaloguj się lub zarejestruj się jeśli nie posiadasz jeszcze konta.
Napisany 16 luty 2019 - 06:55
Faktycznie napisalem,sorki za duzo myśle o niej:D problem jest taki ze nie lubie Poe.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów