Po dłuższej przerwie wracam z pytaniem do specjalistów na forum.
Otóż mam dwa axy - dojrzałe - ok. 2 lat - samiec i samica. Po...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 sierpnia 2018 - 18:20
Po dłuższej przerwie wracam z pytaniem do specjalistów na forum.
Otóż mam dwa axy - dojrzałe - ok. 2 lat - samiec i samica. Po...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
warunki hodowli
Aksolotle
antykoncepcja dla Axówstrug, 07 sie 2018 |
|
![]() |
|||
![]() |
Agamy - brodata i karłowata
Antykoncepcjatkp, 18 sty 2009 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 07 sierpnia 2018 - 20:10
Odłowienie osobników to oddzielnych zbiorników :D
Nic prostszego ;)
Napisany 07 sierpnia 2018 - 20:18
:) no tak - tyle że nie mam warunków na dwa zbiorniki niestety
ale opcją byłoby na zmianę lodówkować i akwariować ;)
Pytam całkiem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 13 sierpnia 2018 - 17:05
Możesz manewrować temperaturą jak i oświetleniem.Płazy dostają sygnał do godów jak dni są dłuższe i temperatura pomalutku się podnosi o kilka stopni.Z oswietleniem ciężko bedzie,ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 sierpnia 2018 - 23:22
Dziękuję za odpowiedź - podniosłam temperaturę w akwarium nie dla efektu antykoncepcyjengo ale z uwagi na upały (chłodziarka furkotała niemal bez przerwy). Teraz zrobiło się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 sierpnia 2018 - 20:33
nowo wyklute karmimy :
1.1węgorki 1.2artemia 1.3solowiec 1.4ochotka 1.5doniczkowiec 1.6wodzień 1.7...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)Napisany 12 listopada 2018 - 20:51
Wczoraj podjęłam próbę mechanicznej antykoncepcji - otóż zauważyłam z samego rana spermatofory ustawione w nocy. Szybko wyzbierałam wszystkie 11 sztuk. Nie udało się niestety -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez strug, 12 listopada 2018 - 20:52.
Napisany 13 listopada 2018 - 11:34
więc je zbieraj
miłej zabawy, ale i tak wszystkich nie wyzbierasz.
Maluchy wkładaj do wydzielonej części w akwarium i już.
Albo postaw drugie akwarium.
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów