Witam posiadam jednego osobnika z gatunku anolis kubański mam go ok. pół roku mierzy 35cm jest to prawdopodobnie samczyk. Problem polega na tym, że od dłuższego czasu nic nie je i ogólnie praktycznie cały dzień spędza w jednym miejscu. Gdy zacząłem go hodować nie było z tym problemów (karmienie) bo leniwy był od samego początku, jadł chętnie nawet z pensety jednak po jakimś czasie jadł tylko z miseczki jakby pensety się obawiał a teraz w ogole od miesiąca nic. Terrarium ma 120cm wy 50szer 45dl lampa uvb 5.0 + grzewcza w najcieplejsyzm miejscu ok 37 stopni a w pozostałej części...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 29 marca 2018 - 11:50
Podobne tematy: Anolis Kubański nie chce jeść x
Sprzedam jaszczurki
Anolis roquet summus 'macuba' 2.2NameSkin, 18 lip 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Jaszczurki
Anolis sagreiKarOla93 ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
zachowania
Jaszczurki
Anolis sagreiKarOla93 ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Archiwum ogłoszeń
Anolis marmoratus marmoratusPrzemek86, 03 lis 2024 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
T.lepidus/A.capra/Anolis/G.luii/Felsumy/Gekony/F.prdalisvantis_terra, 05 cze 2024 |
|
![]() |
Napisany 29 marca 2018 - 14:35
Dodam jeszcze że był karmiony drewnojadami,gdy przestał jeść próbowałem świerszczami,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
20
Napisany 29 marca 2018 - 14:44
Przez cały czas karmiłeś go drewnojadami? Drewnojad może być tylko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 marca 2018 - 15:13
Tak głównie drewnojad i raz na 1-2 tyg przejżały owoc.
20
Napisany 29 marca 2018 - 15:49
To wyciągnij wnioski z tego co napisałem.
Napisany 30 marca 2018 - 09:06
Miesiąc to sporo czasu, na Twoim miejscu udałbym się jak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów