Witam jakieś 2 tygodnie temu zauważyłem że moja zbożówka wije się dziwnie i wygina z otwartym pyskiem. Zwróciła jakąś białą pianę wielkości małego paznokcia, która wsiąkła w ściółkę. Zwiększyłem temperaturę i obserwuje. Ostatnie karmienie miało miejsce 2 tygodnie temu. Do dzisiaj wszystko spoko jednak przechodząc zauważyłem że wąż pełza z otwartym pyszczkiem i miałem wrażenie że "oddycha całym ciałem" (znaczy jakoś tak cały lekko nadymał się i malał), jest też chyba szerszy w okolicach głowy (szyi) a do tego te niby skurcze jak by coś przez niego przechodziło (sytuacja odwrotna do jedzenia lecz niczego nie zwraca). Proszę o jakąś podpowiedź....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 grudnia 2017 - 16:30
Podobne tematy: Niepokojące zachowanie zbożówki - proszę o diagnozę x
Przypięty
Hyde Park
Proszę was o pomoc w leczeniu nerekVeirone, 07 sie 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam węże
Zbożówki SCALELESS, regiusy DOROSŁE samica Lesser Enchi YB & samiec Clown Leopard Vanilla YBEver, 05 paź 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Zamienię
Regiusy DOROSŁA para, zbożówki SCALELESS - zamienię na heterodony, zbożówki, inne regiusyEver, 26 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam węże
Zbożówki scaleless i inneDuda, 26 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
identyfikacja
Owady
Znalezione u Agamy Brodatej, proszę o identyfikacje o ile da się z takiego zdjęciaDrkLilium, 11 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
Napisany 07 grudnia 2017 - 09:18
Myszy kupuje w sklepie terrarystycznym (zywe). Waz jest juz dosyc...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 grudnia 2017 - 12:34
Jak ty nazywasz to drobnym podłożem to ja kończę tą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 grudnia 2017 - 10:06
Kąpiele w letniej wodzie pobudzą perystaltykę i wydalanie kału. Dla...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 grudnia 2017 - 13:04
Węża odbieram w piątek. Nie jest to zaczopowanie. Drogi oddechowe...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów