Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

początkujący jaszczurki

- - - - -  
Sprzątanie terrarium

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

#1 kuszpit

kuszpit
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3135 dni
  • Polska / Lubelskie / Biała Podlaska

Napisany 26 listopada 2017 - 22:54

Witam !!!

Mam zamiar kupić sobie gekona płaczącego lub paroedura pictus i mam pytanie co do sprzątania (odchodów tych jaszczurek)

1.U gekona płaczącego mam zamiar dać jako podłoże ziemie a na górze torf kokosowy i obsadzić terrarium roślinami oraz dać jakieś inne ozdoby. No i właśnie co do tego sprzątania jak i kiedy usuwać odochody oraz czy gdy gekonki zrobioł kupke na roślinke czy ozdobe do jakoś to przetrzeć ?

2.U paroedura pictus mam zamiar dać ziemie a napro jakiś piasek. Terrarium ma być pół suche. Dam 3 roślinki jakiś kamyk jaskinie. No wiadomo z piasku sprzątanie będzie raczej proste...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Sprzątanie terrarium     x

#2 docfaq

docfaq
  • Koordynator działów
  • Z nami od: 2952 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 27 listopada 2017 - 19:08

Odchody powinny być sprzątane na bieżąco, tak samo resztki pokarmu,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 kuszpit

kuszpit
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3135 dni
  • Polska / Lubelskie / Biała Podlaska

Napisany 27 listopada 2017 - 19:48

Dziękuje za odpowiedź !!

A mógłbyś podać  konkretnie o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 docfaq

docfaq
  • Koordynator działów
  • Z nami od: 2952 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 27 listopada 2017 - 20:01

Skoczogonki, prosionki, stonogi. Na przykład. Wydaje mi się, że do...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 GosiaW

GosiaW
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4170 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 28 listopada 2017 - 13:37

U małych gekonów tropikalnych to wygląda tak, że spryskujesz wodą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.