Witam,
mam problem z ogrzewaniem terrarium.Jest dość spore a promienniki podczerwieni ciągle się przepalają. Nie moge znależć przyczyny a tanie nie są. Sterownik temperatury załącza...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 października 2017 - 10:56
Witam,
mam problem z ogrzewaniem terrarium.Jest dość spore a promienniki podczerwieni ciągle się przepalają. Nie moge znależć przyczyny a tanie nie są. Sterownik temperatury załącza...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
terrarium - pozostałe tematy
Budowa, osprzęt
Budowa terrarium dla HeterodonaGaben, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Terrarium 40x60x40 dzielone na pół?VIVIptasznik, 29 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Regius samiec + terrariumbibosz1, 29 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrariumbobis33, 29 sie 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Terrarium 60x30x40 a Gienia 4 cm dclukaszt129, 27 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 05 października 2017 - 22:19
Witaj .Promiennik masz na oprawce plastikowej czy ceramicznej?
Napisany 07 października 2017 - 10:29
Dość spore, to pojęcie względne ;). Jeżeli jest tak spore jak myślę, to zastanów się nad czymś takim jak zewnętrzny promiennik podczerwieni. Można go dostać...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 października 2017 - 16:03
Najlepszym sposobem na UVB, ciepło i odpowiednie światło, zwłaszcza w dużych terrariach, jest użycie lamp metalohalogenowych.
A swoją drogą, jeśli promiennik masz na regulatorze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 października 2017 - 14:58
A używałeś promiennika ceramicznego? Bo te dużo dłużej wytrzymują niż wszelakie żarówki grzewcze.
I tak jak @[member='Radagast'] już zauważył, jeżeli masz go podpiętego pod...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów