Trochę to zależy od tego jakiego chcesz węża. Mahoniówka to w zasadzie wąż zbożowy tylko trochę mniejszy. Heterodon jest bardziej charakterystyczny. Ma swoje ciekawe zachowania np potrafi udawać martwego wywracając się na plecy albo jeśli atakuje to nie gryzie tylko uderza głową we właściciela. Są to krótkie węże, ale dosyć "grube". Mahoniówka będzie na pewno bardziej smukła i szybsza. Ja mam teraz węża zbożowego a heterodona planuję kupić, właśnie ze względu na to jak ciekawym jest wężem. Także ja brałabym heterodona :P
Problem z wyborem Zwierzęcia do terrarium
32 odpowiedzi na ten temat
Podobne tematy: Problem z wyborem Zwierzęcia do terrarium x
Sprzedam węże
Boa contrictor +terrariumlakapciul, 17 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium 55x40x50 z płyty meblowej z drewnianym wykończeniem. NoweKadziol, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Para Agam brodatych razem z terrarium i wyposażeniem Mazowieckietyskie12, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Przypięty
Terrarystyka
[Terrarium] Newsy terrarystyczneterrarium ![]() |
|
1 |
![]() |
|||
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
0 |
![]() |
![]() |
Napisany 25 sierpnia 2017 - 22:12
No to zadecydowane biore heterodona ze wzgledu na jago niskie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 sierpnia 2017 - 08:01
Gekon madagaskarski (Paroedura picta) -
"Dla stada hodowlanego składającego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
"Dla stada hodowlanego składającego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów