Witam!
Od pewnego czasu marzyło mi się posiadanie heliamfory, ale czytałam że nie należą do łatwych w uprawie.
Wczoraj nadarzyła się okazja i zachwycona...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 19 maja 2017 - 12:59
Witam!
Od pewnego czasu marzyło mi się posiadanie heliamfory, ale czytałam że nie należą do łatwych w uprawie.
Wczoraj nadarzyła się okazja i zachwycona...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
owady
Mrówki
Warunki sprzyjające rójce mrówekpixel091, 22 cze 2023 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Płazy
Warunki hodowli kijanekWaran1999, 05 cze 2023 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Pterinopelma sazimai warunki w terrariumSplash, 08 lis 2022 |
|
![]() |
|||
początkujący jaszczurki
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
Warunki w terrariummichalszyd ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
wybór zwierzęcia
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Jakie zwierze nabyć, na pierwsze do terrarium(w opisie moje, może nieco specyficzne warunki)?Kacper68204 ![]() |
|
![]() |
Napisany 20 maja 2017 - 20:44
Ta heliamphora dość dobrze radzi sobie w warunkach parapetowych (chociaż na początku lepiej trzumać ją w otwartym terrarium, wazonie lub kuli) Taka temperatura (o ile...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 20 maja 2017 - 21:49
Wydaje mi się, że Twoje rozwiązanie może się sprawdzić.
To dosyć kapryśna roślina ja 2 razy próbowałem bez efektów- raz w paludarium na dosyć suchym...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 maja 2017 - 01:43
Dziękuję za odpowiedzi.
Rozwiązanie z lodem w woreczkach strunowych sprawdziło się, ale tylko częściowo. Temperaturę obniżyły fajnie, utrzymywała się stale na poziomie 22 stopni, niestety...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 maja 2017 - 13:22
Edytowany przez DecayMind, 21 maja 2017 - 13:26.
Napisany 21 maja 2017 - 17:44
@[member='DecayMind']
Super, dziękuję za odpowiedź.
Co do temperatury, w każdym opisie straszą że to takie kruche, trudne i padliwe i że musi mieć niską temperaturę,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 maja 2017 - 18:12
Napisany 21 maja 2017 - 20:09
@[member='Mellivora_Capensis']
Czyli jednak chłodzić?
Co do doniczki to taką kupiłam, ale mogę przesadzić jeśli potrzeba. Tylko nie mogę znaleźć żywego mchu, wszędzie suszony, prasowany w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 maja 2017 - 00:50
Ja staram się aby moja miała optymalne warunki. Pomimo tego iż to łatwa w hodowli helka to trzeba pamiętać,że są one kapryśne.
Może być i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 maja 2017 - 09:02
Kupiłam ją na festiwalu owadożernych, wszystkie helki były podobnych rozmiarów i były w torfie. Na temat tej konkretnej niestety nie wiem za wiele, ale ogólnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów