Witajcie
Czy mata grzewcza 7W może doprowadzić do pęknięcia szkła jeśli będzie dotykała dna terrarium (będzie pod terra)? Bo plastikowe pojemniki na zwierzaki chyba mogę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2017 - 14:23
Witajcie
Czy mata grzewcza 7W może doprowadzić do pęknięcia szkła jeśli będzie dotykała dna terrarium (będzie pod terra)? Bo plastikowe pojemniki na zwierzaki chyba mogę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terraria na wymiar - Szkło - WysyłkaSpawN, 11 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Terraria na wymiar - Szkło - Wysyłka -SpawN, 13 paź 2024 |
|
![]() |
|||
warunki hodowli
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Skorpion cały czas przy macie grzewczej + ogrzewaniesureves22, 03 paź 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
Terraria,- Szkło- Terra_Hades - WysyłkaSpawN, 07 gru 2023 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący hodowcy jaszczurek
Umiejscowienie żarówki grzewczej w terrarrium, gekon lamparciVegy, 29 lis 2022 |
|
![]() |
Napisany 08 kwietnia 2017 - 15:37
mam matę 5W i 15W są bezpośrednio pod dnem szklanych terrariów i od ponad 2 lat nic się nie dzieje.
Temperatura na obu matach jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 08 kwietnia 2017 - 19:19
Ogólnie maty są dużo mniej wydajne niż kable. A takie o mocy 5-7 to wątpie żeby się nagrzały do tych 42 stopni. Nawet przy samej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 kwietnia 2017 - 19:44
@[member='AquariusDegel'], akurat maty nagrzewają się do tej samej temperatury, a różnica w mocy jest wlaśnie spowodowana ich róznymi rozmiarami.
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 kwietnia 2017 - 20:25
A czy mat z reguły nie powinno trzymać się nad terrarium? W sensie nie bezpośrednio? Żeby pomiędzy szkłem a...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 kwietnia 2017 - 20:27
A czy mat z reguły nie powinno trzymać się nad terrarium? W sensie nie bezpośrednio? Żeby pomiędzy szkłem a matą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 kwietnia 2017 - 20:40
nie spełni swego zadania wtedy jedyny problem jaki wystepuje jest taki że dno terra nie powinno byc oparciem zbiornika...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 10 kwietnia 2017 - 21:11
te nóżki spełniają dwie funkcje jedna i według mnie zasadnicza to punkty podparcia dla trerra o czym pisałem a druga to przeciw działaniu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów