Swoje akwaterarium buduję od 4 lat - po to żeby nabrać doświadczenia, ogranicza mnie też czas. Najpierw postawiłem akwarium 240l hightech naturalistyczne, potem holendra, ostatecznie stanęło na lowtechu kiedy już byłym zmęczony ciągłą przycinką roślin. Nad lowtechem zbudowałem część nawodną i zagospodarowałem całą przestrzeń wnęki - wyłożyłem ją korkiem i korą, zamontowałem dekoracje i posadziłem kilka podstawowych roślin żeby zobaczyć jak będą rosły. Teraz góra jest już prawie w całości obsadzona roślinami, w części wodno-lądowej wesoło skaczą kumaki, nad wilgotnością czuwają zraszacze i fogger. Z przodu zamontowałem szybkę o wysokości 40cm zabezpieczoną od góry żeby kumaki się nie wspięły. Na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
12 odpowiedzi na ten temat
Napisany 21 listopada 2016 - 07:31
Podobne tematy: Terrarium z płyty a wilgoć. x
Sprzedam węże
Boa contrictor +terrariumlakapciul, Wczoraj, 10:12 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium 55x40x50 z płyty meblowej z drewnianym wykończeniem. NoweKadziol, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Para Agam brodatych razem z terrarium i wyposażeniem Mazowieckietyskie12, 16 wrz 2025 |
|
0 |
![]() |
|||
Przypięty
Terrarystyka
[Terrarium] Newsy terrarystyczneterrarium ![]() |
|
1 |
![]() |
|||
terrarium
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Z czego i jak zrobić ściankę w terrariumKlaudixunia223, 04 sie 2021 |
|
0 |
![]() |
![]() |
Napisany 25 listopada 2016 - 16:00
Ha... ha... ha... :-) cala frajda ... wpierw akwarium 240l...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 listopada 2016 - 15:21
Przenoszę temat z "[url='https://www.terrarium.pl/index.php?showforum=23']Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt[/url]"...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów