Witam Wszystkich! Mam pytanie odnośnie maty grzewczej. Proszę powiedzcie mi do jakiej temp. powinna nagrzać się mata grzewcza exo terra 4W. Mam terrarium 30x30x30 w którym trzymam 4 pudełeczka ze ptasznikami L1/2. Pod terrarium przykleiłem matę i po podłączeniu jej spód terra(szkło) dostaje temperatury dosłownie 5 stopni większej. Jest po prostu letnie. Sama mata jest pod terrarium, i nawet jak dotknę ją od spodu to jest letnia. Pytanie brzmi czy jest zepsuta czy 4W daje tylko tyle ciepła. Po godzinie grzania temp. w terrarium wynosi 22 stopnie czyli 1 stopień więcej niż w pokoju. Na dnie nie ma torfu tylko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 listopada 2016 - 16:40
Podobne tematy: Mata grzewcza. Problem. x
terrarium
Początkujący hodowcy węży
Mata grzewczaBrakwolnejnazwy ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Folia grzewcząubot, 18 sie 2025 |
|
![]() |
|||
rozmnażanie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Caribena versicolor problembatus, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Terrarystyka
Problem z muszkami owocówkamiLe_v7o7, 16 cze 2025 |
|
![]() |
Napisany 10 listopada 2016 - 09:27
Witam,
moim zdaniem kupiłeś trochę słabą tą matę. Dobrym rozwiązaniem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
2
Postowanie wyłączone
Napisany 17 listopada 2016 - 16:17
4w to tyle co nic, kup kabel 25w i zamontuj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 listopada 2016 - 21:42
Mam 2 takie same terra obok siebie a miedzy nimi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 grudnia 2016 - 20:06
a w pudełkach nie skrapla się woda na ściankach? W...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów