Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zdrowie

- - - - -  
Ospała agama, wymioty, utrata na wadze

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
3 odpowiedzi na ten temat

#1 sitari

sitari
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3530 dni
  • Polska / Zachodniopomorskie / Szczecin

Napisany 02 października 2016 - 20:56

Witam. Niedawno pisałem temat, że z agamką jest coś nie tak, lecz tamta wizyta u weta wypadła "pozytywnie". Teraz dzieje sie gorzej. Pojechałem do innego weta i wykryli bardzo dużo kokcydii w kale. Agamce spadła waga z prawie 0,4 kg do 0,2 (waga wahała się 0,1-0,2). Dostawała leki przez 3 tyg. W kale nie wykryto już kokcydii. Było przez kilka dni ok. Agamka dostała wylinki na pyszczku, zaczęła sie ruszać, ogólnie odżyła, ale zaczęły się dalsze problemy. Agamke musze karmić na siłe, ponieważ nie chce sama przyjmować pokarmu. Dałem jej wczoraj 3 małe karaczany (zwymiotowała), dałem jej dziś 3 karaczany...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Ospała agama, wymioty, utrata na wadze     x

#2 Rawka85

Rawka85
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3626 dni
  • Polska / Podkarpackie / Rzeszów

Napisany 02 października 2016 - 23:02

Podjedz do innego vety liste polecanych masz na forum spróbuj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Cleo81

Cleo81
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3490 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 03 października 2016 - 10:16

Ja bym zbadała krew..ale także poprosiła o dokładnie zbadanie agamy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 kalinka

kalinka

Była moderator oraz współautorka pogona.pl

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 4981 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 06 października 2016 - 08:37

Jak tam agama? Jeśli przy leczeniu pojawiają się wymioty kilkukrotnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.