Post zamieszczam w ramach ciekawostki, oraz liczę na wsparcie.
2 miesiące temu dostałam od klientki jajka agamy brodatej. Właściwie, to pojechałam na miejsce, zebrałam zapłodnione jajeczka i wrzuciłam do inkubatora. Na dworze było bardzo ciepło, więc nie ma mowy o problemach z temperaturą. W inkubatorze stała temperatura, 28,9 - 29,7 stopni. Idealne 2 miesiące inkubowania i dzisiaj wyszło pierwsze maleństwo.
Pomijając fakt, że nie do końca zabsorbował woreczek żółtkowy (tak to się nazywa fachowo??), co już zdarzało mi się wcześniej i nigdy nie było problemów, to z agamką jest znacznie gorzej.
Maluch nie ma oczu. Ma zniekształconą główkę (ni jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Najlepsza odpowiedź
Jaguś,
08 lipca 2016 - 12:24
Jak zapewne wiesz ratuję straszne przypadki i ZAWSZE towarzyszy mi pytanie czy jeszcze ratuję, czy już niepotrzebnie przedłużam cierpienie. Ten maluch może być dotknięty i zapewne jest nie tylko brakiem oczu. Zapewne ma wady wewnętrzne, które umożliwią mu życie - no właśnie . Na jak długo i ja...
Idź do najlepszej odpowiedzi w tym temacie
Napisany 07 lipca 2016 - 13:35
Podobne tematy: Zdeformowana agama brodata - ślepota x
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samiec Orange x Red Agama brodata + terraria z płyty meblowej i wyposażenie.tyskie12, 20 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Agamy - brodata i karłowata
Agama dziwnie się zachowujePatrX, 19 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
warany/agama kołnierzasta/błotnajakubek21111, 08 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 07 lipca 2016 - 14:31
Póki co, przydałoby się wziąć osobnika/i do wyspecjalizowanego Weta na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 lipca 2016 - 14:35
Napisany 07 lipca 2016 - 14:37
Maluch bardzo ruchliwy i "waleczny". Ma leciutko pokrzywiony ogonek, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 lipca 2016 - 14:43
Napisany 07 lipca 2016 - 14:47
Właśnie kluje się rodzeństwo. Maluszek nr 2 ma oczy!...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 lipca 2016 - 15:08
Napisany 07 lipca 2016 - 15:26
@exelf ja bym osobiście od razu taki przypadek uśpiła, ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 lipca 2016 - 20:06
Uspic. Wady , ktore juz jestes w stanie zidentyfikowac sugeruja...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 lipca 2016 - 20:23
a w takim wypadku -- eutanazja, w jaki sposób, żeby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów