Witam , wziąłem pod swoją opiekę żółwia samca prawdopodobnie żółtolicego , jest dotkliwie pogryziony przez psa , karapaks usztywniony , przyjmuje antybiotyki , żadnego zakażenia również nie ma . Ale ze względu że żółw ma dotkliwe rany i widać otrzewną ,według zalecenia lekarza żadnego kontaktu z wodą , pytanie moje jak go zachęcić do pobierania pokarmu i czy będzie to robił bez kontaktu z wodą ? próbowałem z żywym pokarmem , dżdżownicą , wołowiną , oseskami mrożonymi , proszę nie piszcie że mam popukać po pyszczku i wcisnąć bo to nic nie daje . Proszę o radę doświadczonych hodowców .
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Pogryziony żółw , jak zachęcić do przyjmowania pokarmu .
Podobne tematy: Pogryziony żółw , jak zachęcić do przyjmowania pokarmu . x
żywienie
Dusiciele
Młody pyton Birmański nie chce przyjąć pokarmuPiter881988, 28 paź 2024 |
|
|
|||
żywienie
Węże właściwe i pozostałe
Dobranie wagi pokarmuhubert6675 |
|
|
|
||
żywienie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Jak zachęcić gekona orzęsionego do jedzenia innych smaków papki?Quba_, 21 maj 2024 |
|
|
|
||
żywienie
Ptaszniki
Brak wylinki i brak chęci przyjmowania pokarmu hati hatiasener, 13 lut 2024 |
|
|
|||
warunki hodowli
Ptaszniki
Eresus moravicus/walckenaeri - usuwanie resztek pokarmu z gniazdaDrNocere, 21 sie 2023 |
|
|
Napisany 29 czerwca 2016 - 21:13
Będę brutalna ale ja bym nie karmiła tylko ulżyła w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 czerwca 2016 - 10:47
Napisany 30 czerwca 2016 - 12:34
Czy to są zdjęcia przed czy po wizycie u weta...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 czerwca 2016 - 17:24
Przychylam sie do opini @doru. Wedlug mnie obrazenia sa zbyt...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez MikeB, 03 lipca 2016 - 17:51.
Napisany 02 lipca 2016 - 22:36
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
gady mają ogromne właściwości regeneracyjne
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany