Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zdrowie

- - - - -  
Odwodniony kameleon jemenski

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 kiciaks

kiciaks
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3745 dni
  • Polska / Łódzkie / Łódź

Napisany 06 kwietnia 2016 - 08:57

Witam. Nie wiem co zrobic. Mam 11 miesiecznego jemena. Samca. Wyjechalam na urlop na 12 dni i opiekowala sie nim moja kolezanka. Otrzymala wszystkie wytyczne powiedzialam co ma robic. Jak sie okazuje nie jest zbyt bystra i nie zauwazyla ze odlaczyl sie od kontaktu system nawadniajacy. Kameleon nie mial wody przez 12 dni. Ma zapadniete oczy. Nie chce sie ruszac tylko grzeje sie pod lampa. Poje fo strzykawka. I porzadnie nawadniam terrarium. Nie wiem co moge jeszcze zrobic. Bardzo sie martwie. Kameleon karmiony jest szaranczami. Mieszka w terrarium 60x45x90 (wieksze w budowie) i ma temp 28 stopni w dzien i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Odwodniony kameleon jemenski     x

#2 Kasperek1985

Kasperek1985
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4004 dni
  • Polska / Lubuskie / Nowa Sól

Napisany 06 kwietnia 2016 - 14:52

Trochę małe terra ale mniejsza... "Wyspę" ciepła ma? na wyspie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 kiciaks

kiciaks
  • Terrarysta

Napisany 06 kwietnia 2016 - 16:03

Ma wyspe ciepla 33-35 stopni. Terrarium wlasnie wieksze sie buduje....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Kasperek1985

Kasperek1985
  • Terrarysta

Napisany 06 kwietnia 2016 - 17:54

Jeżeli się tylko odwodnił, a poza tym jest zdrowy to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 MikeB

MikeB

Pomocny wszechkolwiek

• Pomocny
  • Z nami od: 5521 dni
  • Canada

Napisany 10 kwietnia 2016 - 19:53

Kameleon jemenski to pustynny gatunek, ktory latwiej bedzie tolerowac brak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 kiciaks

kiciaks
  • Terrarysta

Napisany 10 kwietnia 2016 - 20:05

Udalo sie. Wrocil do normy i jest w swietnej formie....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#7 Kasperek1985

Kasperek1985
  • Terrarysta

Napisany 10 kwietnia 2016 - 20:55

To dobrze, że jest ok ale ten wodospad możesz spokojnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2026 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.