Witam ! Chciałbym abyście pomogli mi wybrać jaszczurkę. Kiedyś rozważałem kupno agamy brodatej lub gekona lamparciego lecz teraz już nie są dość oklepane. Jaszczurki nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2016 - 19:12
Podobne tematy: Ciekawe jaszczurki x
wybór zwierzęcia
Początkujący hodowcy jaszczurek
Jaszczurki jedzące papki, inne niż płaczki i gekony Nowej KaledoniiJ4y, 26 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Zamienie Pytona królewskiego na jakieś jaszczurki najlepiej LegwanaxKsunix ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Jaszczurki na sprzedaż!!lakapciul, 16 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Gekony, Anolisy, Scynki - różne ciekawe gatunkivantis_terra, 17 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Ciekawe węże redukcja hodowlinecro69 ![]() |
|
![]() |
Napisany 22 marca 2016 - 19:57
Jakie max. wymiary terrarium Ci odpowiadają? Jaki typ Cię interesuje? Nadrzewne? Pustynne? Trzeba się też liczyć z tym, że większość dziennych jaszczurek większość dnia będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2016 - 20:28
Max terrarium hymm nie mam ograniczeń mam dwa wolne pokoje. Typ jaszczurki ?Ale w jakim sensie ? Nadrzewne czy pustynne bez różnicy byle by były...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2016 - 21:01
A jeśli chodzi o warana kolczastoogonowego to wydaje się dość ciekawy . Chętnie usłysze jeszcze inne propozycje :).
Napisany 22 marca 2016 - 22:28
Lub z całkiem innej beczki: Uromastyx dispar (biczogon)
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 marca 2016 - 22:55
Bazyliszek średnio mi się podoba ; / ogólnie zielone jaszczurki nie przypadły mi do gustu, oczywiście są wyjątki.A jaką znacie ruchliwą, dość dużą jaszczurke?
Napisany 23 marca 2016 - 14:02
Gad nadrzewny, czy raczej naziemny
Dzienny czy nocny
Roślinożerny czy mięsożerny, ew. wszystkożerny
I maksymalne wymiary...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Radagast, 23 marca 2016 - 14:06.
Napisany 23 marca 2016 - 14:11
Okey postaram się zawęzić kryteria. Jaszczurka ma być dzienna , nadrzewna czy naziemna to dlac mnie nie ma jakiejś większej różnicy.Najlepiej jakby była wszystkożerna.Maksymalne wymiary...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 marca 2016 - 14:39
Wszystkożernych gatunków jest bardzo mało. Głównie felsumy i niektóre inne gekony (np. z Nowej Kaledonii).
Niektóre roślinożerne jaszczurki w młodym wieku są wszystkożerne, jak wymieniony...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów