Witam, mam problem z młodym ( ok. 5 miesięcy ) kameleonem lamparcim. Od kiedy do mnie przyjechał różnie było z jego jedzeniem. Na początku, podczas aklimatyzacji jadł sporadycznie. Później wszystko się uregulowało. Po jakiś czasie przestał jeść kompletnie, aż po ok. tygodniu próbowałam nakarmić go na siłę. Później pokarm przyjmował już bez problemu. Jednak teraz Sheperd znów nie je. To znaczy je co ok. 2-3 dni, zamiast codziennie. Boję, się, że ma niedobór mikroelementów z powodu głodówek. Zachowuje się cały czas tak samo, pije. Nie sprawia wrażenia chorego. Karmię go z pęsety, świerszczami kubańskimi. Co powinnam zrobić aby zaczął jeść?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 09 marca 2016 - 15:20
Podobne tematy: Furcifer pardalis (kameleon lamparci) x
zdrowie
Jaszczurki
Opary lakierow i gekon orzesiony i lamparciNiunks, 17 lis 2025 |
|
|
|||
Sprzedam jaszczurki
kameleony lamparcie Furcifer pardalis Nosy Faly - hodowlaTorezka, 13 paź 2025 |
|
|
|||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Gekon lamparci (Eublefar)
Gekon lamparci - cienki ogonCheettos |
|
|
|||
tematy ogólne
Gekon lamparci (Eublefar)
Uciekł mi gekon lamparcinkravczyk |
|
|
|
Napisany 09 marca 2016 - 15:28
Może za chłodno ma? Może za niską ma temperaturę w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 marca 2016 - 15:43
Próbowałam z karmnikiem, ale się go boi. Ten okres trwa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 marca 2016 - 15:47
Nie karm na przymus kameleona. Stres z tym związany zrobi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 marca 2016 - 16:11
Nie karmię na siłę, zrobiłam to kiedyś. Kiedy nie jadł...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany