Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

żywienie

- - - - -  
Furcifer pardalis (kameleon lamparci)

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
4 odpowiedzi na ten temat

#1 Vene

Vene
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3745 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 09 marca 2016 - 15:20

Witam, mam problem z młodym ( ok. 5 miesięcy ) kameleonem lamparcim. Od kiedy do mnie przyjechał różnie było z jego jedzeniem. Na początku, podczas aklimatyzacji jadł sporadycznie. Później wszystko się uregulowało. Po jakiś czasie przestał jeść kompletnie, aż po ok. tygodniu próbowałam nakarmić go na siłę. Później pokarm przyjmował już bez problemu. Jednak teraz Sheperd znów nie je. To znaczy je co ok. 2-3 dni, zamiast codziennie. Boję, się, że ma niedobór mikroelementów z powodu głodówek. Zachowuje się cały czas tak samo, pije. Nie sprawia wrażenia chorego. Karmię go z pęsety, świerszczami kubańskimi. Co powinnam zrobić aby zaczął jeść?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Furcifer pardalis (kameleon lamparci)     x

#2 Kloss

Kloss
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3963 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Wrocław

Napisany 09 marca 2016 - 15:28

Może za chłodno ma? Może za niską ma temperaturę w...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Vene

Vene
  • Terrarysta

Napisany 09 marca 2016 - 15:43

Próbowałam z karmnikiem, ale się go boi. Ten okres trwa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 Robert_R

Robert_R
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8134 dni
  • Polska / Dolnośląskie / Kłodzko

Napisany 09 marca 2016 - 15:47

Nie karm na przymus kameleona. Stres z tym związany zrobi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Vene

Vene
  • Terrarysta

Napisany 09 marca 2016 - 16:11

Nie karmię na siłę, zrobiłam to kiedyś. Kiedy nie jadł...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.