Cześć,piszę z pytaniem o toksyczność pianki,mianowicie po rozmowie Kobietą która trzyma lamparty,doszedłem do wniosku że za bardzo nie ma sensu montować im lampki,ponieważ uciekają przed światłem,ale że muszę zrobić wyspę ciepła,gdzieś kiedyś widziałem coś w stylu "żarówki" która wydziela ciepło,zamiast światła. I tutaj moje pytanie,w miejscu gdzie jest oprawka,w okół jest pianka montażowa,no i nie wiem czy może to zacząć po pewnym czasie wydzielać jakieś toksyczne substancje które mogą zaszkodzić gekonom. Co o tym sądzicie?
Napisany 24 stycznia 2016 - 12:43
Podobne tematy: Pianka montażowa u gekonów lamparcich. x
aspekty prawne
Jaszczurki
Przewóz gekonów za graniceNiunks ![]() |
|
![]() |
|||
terrarium - oświetlenie
Budowa, osprzęt
UVB dla gekonów orzęsionychtv3, 09 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Terraria dla gekonów lamparcichGeniculatus, 06 lut 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Terraria dla gekonów lamparcichGeniculatus, 06 lut 2025 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Dorosłe samice gekonów orzęsionychmilenaata, 17 sty 2025 |
|
![]() |
Napisany 24 stycznia 2016 - 13:04
Montowanie "lampki" ma sens
- dzięki jasnemu światłu regulujesz długość...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Edytowany przez jot023, 24 stycznia 2016 - 13:14.
Napisany 24 stycznia 2016 - 23:08
Pianka jest git. Lepiej niż styropian daje się modelować jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 stycznia 2016 - 15:04
Pianka jest naprawdę spoko. Tylko pamiętaj, by pianka nie znajdowała...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 stycznia 2016 - 21:21
Właśnie miałem taki zamiar,żeby dać troszkę zaprawy,i ewentualnie to jakoś...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 stycznia 2016 - 22:15
wytnij miejsce na żarówkę nie zostawiaj nie obrobionych śliskich powierzchni...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 stycznia 2016 - 12:37
Zostawienie odkrytej pianki to głupota. Po wyschnięciu zacznie się pylić,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 stycznia 2016 - 12:51
A czy ktoś powiedział że taką zostawię .. ? :)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lutego 2016 - 19:34
Ja mam wykonaną ściankę i nic się z nią nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 lutego 2016 - 20:40
Odstępy są za małe i pianka będzie się topić.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów