Aktualnie mam pod opieką dwanaście młodziutkich płaczków z własnej hodowli. Glutki mieszkają razem, jedzą przeciery, wylęg świerszcza, czikają i generalnie sielanka. Wczoraj znalazłam jednego malucha w przykrym stanie- leżał na grzbiecie, łapki przednie i tylne miał złożone, kolor bardzo blady, nieruchomy. Od razu go wyjęłam z pojemnika, zaczęłam na niego chuchać- dalej był bezwładny, ale końcówka ogona zaczęła szybko merdać. Chuchałam na niego aż wrócił do siebie- odwrócił się, zaczął łazić, nabrał kolorów. Umieściłam go w izolatce na mokrych ręcznikach i postawiłam w cieple, obok rodzeństwa. Pozbierał się i wyglądał już normalnie, więc dzień później przełożyłam go z powrotem. Dzisiaj...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 grudnia 2015 - 15:35
Podobne tematy: Gekon płaczący- dziwne zachowanie malucha x
warunki hodowli
Początkujący hodowcy jaszczurek
2g I 3.5g gekon orzesiony potrzebuja swiatla UVB?Rikze ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam jaszczurki
Młody Gekon orzęsiony na sprzedażteraphosa21, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Dusiciele
Pyton królewski dziwne zachowaniaTost69, 27 sie 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
zdrowie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon OrzęsionyTerraHubson_ ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samica Lilly white Gekon orzęsionyczarek303, 01 wrz 2025 |
|
![]() |
Napisany 12 grudnia 2015 - 20:31
Wiemy tylko tyle, że gady jak i inne zwierzęta mogą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez 9GORN1, 12 grudnia 2015 - 20:31.
Napisany 13 grudnia 2015 - 10:54
Czy jak miewa te swoje "ataki" to wygląda jak wysuszony?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Karelia, 13 grudnia 2015 - 10:55.
Napisany 13 grudnia 2015 - 14:45
nie sądzę żeby to była kwestia witamin i wapnia, bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 13 grudnia 2015 - 21:39
Daj mu tydzień, napychaj witaminami. Jak nie przejdzie to dobij,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 14 grudnia 2015 - 18:32
Napisany 14 grudnia 2015 - 19:50
Mi się zdarza taka jedna sztuka na ok. 15-20 odchowanych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 15 grudnia 2015 - 10:06
No cóż, życie. Dzięki za chęć pomocy, mam nadzieję, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów