Witam. Dzisiaj w nocy modliszka przechodziła wylinkę niestety jej to nie wyszło za dobrze :/
Rano jak zapaliłem lampkę to złapała się gałązki i się na niej zawiesiła "wyskakując" z wylinki, niestety wyglądało to tak jakby nie mogła zrzucić starego pancerzyka i ponadrywała sobie części ciała. Miała krople zielonego śluzu w różnych miejscach, najwięcej w zalążkach skrzydełek. Zostawiłem ją na cały dzień w spokoju ale niestety nie doszła w pełni do siebie. Ma lekko wygiętą jedną z tylnych kończyn, brak jednego czułka i zdeformowany grzbiet.
Wydaje mi się, że mogło to być z powodu bardzo małej wilgotności? Nic innego mi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 grudnia 2015 - 18:56
Podobne tematy: Problemy po wylince x
zdrowie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Problemy z odchodami gekonaBiszkopt1234, 13 lip 2025 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Problemy po wylinceMWIR02 ![]() |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Samiec Brachypelma auratum 1.5 miesiąca po ostatniej wylincevenax, 04 kwi 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Mata grzewcza i problemy ze szklanym terraHuncwot, 18 lut 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Początkujący hodowcy jaszczurek
Problemy z nowo zakupioną AgamąAndySRB, 30 sty 2025 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 07 grudnia 2015 - 19:28
Teraz to już nie masz po co podwyższać. Lepiej niech...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 07 grudnia 2015 - 19:42
Napisany 07 grudnia 2015 - 19:56
Raczej, jak będzie sucho.
Napisany 10 grudnia 2015 - 22:03
Tak, pozostaw suchy pojemnik to może się wykaraska chociaż czułka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 grudnia 2015 - 09:32
@Cisza - Które L?
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 grudnia 2015 - 22:04
Obstawiałbym Parasphendale sp. i nieudaną wylinkę imagialną.
Krople "zielonego śluzu"...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 grudnia 2015 - 22:35
Ekspert @patyczak1000, dosłownie tak jak napisałeś wszystko wyglądało. Smutna rzecz się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 11 grudnia 2015 - 22:45
Napisany 11 grudnia 2015 - 22:56
@Cisza
Nie było to nazbyt rozsądne, aczkolwiek wylinkę nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów