Witam proszę o pomoc, otóż tydzień temu moja agama się ostatni raz wypróżniła (kału było dużo dużo więcej niż zwykle ) od tamtej pory zaobserwowalem dziwne zachowanie - jest osowiały, praktycznie się nie rusza z miejsca, nic nie je, ewidentnie widac ze cos jest nie tak. Postanowiłem dzis rano zabrac go do weterynarza. Pani doktor bez robienia rtg stwierdzila zaczopowanie u mojej agamy (tylko wymacała go po brzuszku) po czym zajrzała do pyszczka i stwierdzłia że ma zżółkniałą jamę ustna, spowodowana według niej jest to zaczopowaniem które spowodowało zakażenie układu pokarmowego w tym wątroby. Zaaplikowała mu doodbytniczo i doustnie parafinę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 listopada 2015 - 21:58
Podobne tematy: Agama brodata - żółte podniebienie, brak apetytu, podejrzenie zaczopowania x
Sprzedam jaszczurki
Agama kołnierzasta - samicaREDptiles ![]() |
|
![]() |
|||
Kupię
Szukam agamy skalnej czerwonogłowej (Agama planiceps)rafalradom, 31 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Samiec Orange x Red Agama brodata + terraria z płyty meblowej i wyposażenie.tyskie12, 20 sie 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Agamy - brodata i karłowata
Agama dziwnie się zachowujePatrX, 19 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
warany/agama kołnierzasta/błotnajakubek21111, 08 lip 2025 |
|
![]() |
Napisany 30 listopada 2015 - 22:33
Z tym zżółknięciem na forum Ci nie pomożemy. Najlepiej będzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez JJacek, 30 listopada 2015 - 22:34.
Napisany 30 listopada 2015 - 22:59
Zastanawiam się czy ten żółty nalot to nie jest czasem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 grudnia 2015 - 10:35
Nie, zgnilec wygląda inaczej z tego co wiem. W sumie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów