Witam Wszystkich :)
Posiadam dorosłego samca żółwia żółtobrzuchego i od jakiegoś czasu mam z nim problem. Mianowicie od miesiąca żólw nic nie je (...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 listopada 2015 - 18:26
Witam Wszystkich :)
Posiadam dorosłego samca żółwia żółtobrzuchego i od jakiegoś czasu mam z nim problem. Mianowicie od miesiąca żólw nic nie je (...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
rozmnażanie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Caribena versicolor problembatus, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Terrarystyka
Problem z muszkami owocówkamiLe_v7o7, 16 cze 2025 |
|
![]() |
|||
rozmnażanie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Samica ucieka przed samcemTyboreK, 16 maj 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
problem z wychodzeniem i wciąż z jedzeniemIgorBalcerski, 11 kwi 2025 |
|
![]() |
Napisany 16 listopada 2015 - 20:05
Jedyne co mi przychodzi do głowy to zastrzyki z witaminami - spuchnięte oczy brak wit A jeśli nie je to nie podasz mu jej -...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2015 - 12:54
Witaj:)
Spróbuj podać tą witaminę A. Kup taką, żeby w kroplach była. Mój żółw czerwonolicy miał też kiedys ten problem. nie chciał jeść, więc na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2015 - 15:23
Generalnie czytałem na forach i nawet rozmawiałem z hodowcą to mówił , że żółwie mają czasem takie stany szczególnie w tym okresie , że chłodniej...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2015 - 17:22
Nie wiem czemu napisałeś słowo fachowcy w cudzysłowie, poważny lekarz nie stawia diagnozy na oko tylko właśnie wykonuje badanie. Cena dość wysoka wprawdzie, ale samo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2015 - 19:43
Generalnie żólw teraz np. pływa aktywnie po akwarium jak widzi jak wchodze do pokoju to pływa za mną i to dość zwinnie.... oczy ma trochę...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Tomek1990, 18 listopada 2015 - 19:43.
Napisany 18 listopada 2015 - 20:46
A o co on ma się czochrać, żeby zrzucić tarczki ? Może film jest za ciemny, ale ja nie widzę żadnego konaru w akwa. Możesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2015 - 20:48
te białe to może być grzybica musisz dać jak piszesz lepsze zdjęcia pancerza - zachowuje się normalnie i oprócz białych plam (mogą to być też...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2015 - 20:53
widziałem dziś to jadł tą moczarkę i to dość często podgryzał więc może wróci mu apetyt. Oczy otwiera może nie są w pełni zdrowe ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 listopada 2015 - 20:57
Spokojnie stawiam na powietrze nie grzybice ale wole się upewnić - oczy właśnie widzę że tragedii nie ma + apetyt na roślinki rokowania na pewno...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów