Z Heniem jest lepiej, okazalo sie ze prawdopodobnie paraliż tylnych konczyn wywołany był uciskiem na nerw kulszowy, ucisk spowodowaly,zdaniem lekarza opuchniete nerki. pomiedzy nerkami a kręgosłupem przebiega nerw kulszowy i jeżeli nerki sa opuchniete to uciskają na niego i to powoduje niedawład konczyn. Henio z moczem wydala teraz cos z wygladu przypominajace wapno, to ponoc zchodzi mu z nerek i zaczal juz lepiej stąpać na tylnych kończynach. Nie wiem dlaczego tak sie stalo, zaznaczam, że Pani doktor po badaniach krwi stwierdziła że Heniowi nie brakuje żadnych witamin i że jest naprawde w dobrej kondycji, oczywiście gdyby nie ta...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Pomocy! Mój Waran Ma zaparcie i prawie włóczy nogi za sobą
Napisany 27 października 2015 - 13:10
Z Heniem jest lepiej, okazalo sie ze prawdopodobnie paraliż tylnych konczyn wywołany był uciskiem na nerw kulszowy, ucisk spowodowaly,zdaniem lekarza opuchniete nerki. pomiedzy nerkami a kręgosłupem przebiega nerw kulszowy i jeżeli nerki sa opuchniete to uciskają na niego i to powoduje niedawład konczyn. Henio z moczem wydala teraz cos z wygladu przypominajace wapno, to ponoc zchodzi mu z nerek i zaczal juz lepiej stąpać na tylnych kończynach. Nie wiem dlaczego tak sie stalo, zaznaczam, że Pani doktor po badaniach krwi stwierdziła że Heniowi nie brakuje żadnych witamin i że jest naprawde w dobrej kondycji, oczywiście gdyby nie ta...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Pomocy! Mój Waran Ma zaparcie i prawie włóczy nogi za sobą x
Sprzedam jaszczurki
Waran kolczastoogonowy, samiec, v. AcanthurusWlosoglowka, 15 paź 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Waran kolczastoogonowy v. Acanthurus samiecWlosoglowka, 12 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Waran stepowyDanielsalata, 01 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Varanus acanthurus – waran kolczastoogonowyKiwak, 12 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Waran stepowy 2024Danielsalata, 06 wrz 2025 |
|
![]() |
Napisany 28 października 2015 - 06:57
a badanie krwi jakie stężenie kwasu moczowego wykazało ? witaminy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 października 2015 - 13:40
Dziękuje za podsunięcie lektóry :-)
Tak na marginesie odczytałem z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 października 2015 - 22:30
kurcze , mam tylko normy amerykańskie :) , jutro postaram...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 października 2015 - 07:08
Jest jeszcze jeden istotny problem, Henio nie moze sie wypróżnić...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 października 2015 - 17:35
:-(
Edytowany przez Stig41, 29 października 2015 - 18:51.
Napisany 03 listopada 2015 - 10:26
co się stało ?
Napisany 03 listopada 2015 - 11:41
Edytowany przez Stig41, 03 listopada 2015 - 22:24.
Napisany 08 listopada 2015 - 12:47
A próbowałeś masaży i długich kąpieli? Powinny pomóc przy problemie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 09 listopada 2015 - 16:49
Tak kąpie go już ze 3 tygodnie prawie codziennie, uwielbia...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów