Witam, mam wężyka zbożowego wykluł się na początku lipca, ma 40 cm, zastanawia mnie fakt ze mój wąż ma bardzo szybki metabolizm, wypróżnia się następnego dnia po posiłku, chętnie je co drugi dzień, wylinkę przeszedł bardzo szybko, w czwartek zauważyłem u niego zmętnienie oczu, w piątek zmętnienie zniknęło a w sobotę rano znalazłem skórę w terrarium. ( także trwało to tylko 3 dni )
Karmie go zaraz po wypróżnieniu, wiec karmienie wychodzi 3 razy w tygodniu ( np : poniedziałek, czwartek, sobota ) na każdy posiłek dostaje jednego 2 dniowego oseska mysiego. ( temperatura w terrarium stała 28 stopni )
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 września 2015 - 19:50
Podobne tematy: Częste wypróżnianie oraz wielkość posiłku x
początkujący węże
Terraria dla węży i sprawy techniczne
Wielkość terrarium dla boaHuncwot, 10 lut 2025 |
|
![]() |
|||
początkujący owady
Straszyki
Jaka wielkość terrarium dla patyczaków i straszyków ??isopodlover, 17 cze 2024 |
|
![]() |
|||
zdrowie
Węże
Wypróżnianie boa constrictoriwordos, 29 mar 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
Archiwum ogłoszeń
Szukam samca Grammostola porteri (wielkość bez znaczenia)hindusss, 13 lis 2023 |
|
![]() |
|||
żywienie
Węże
Pyton królewski waga - wielkość szczuraMarta1516, 05 sty 2024 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 05 września 2015 - 20:00
nie doradzę CI na temat zbożówki bo to nie mój...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 września 2015 - 20:26
Dokładnie tak jak dzoodzoo napisał. Zbożówki często wypróżniają się dwa...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 września 2015 - 20:29
Jako właściciel zbożówki potwierdzam, jak podajesz pokarm, wypróżnia się z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 05 września 2015 - 20:33
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów