Witam serdecznie.
Niedawno w moim pokoju zamieszkał mój nowy przyjaciel - około czteromiesięczny gekonek lamparci. :wub:
Terrarium ma gotowe, porusza się po nim już całkiem swobodnie (mam go od dwóch dni). Przed zakupem oczywiście przestudiowałam wiele tematów dot. gekonów lamparcich, popytałam w paru sklepach, hurtowniach, hodowcy (od którego wzięłam gekonka).
Hyper (bo tak Go nazwałam) ogólnie radzi sobie dość śmiało jak na nowe miejsce, jak wyżej wspomniałam - chodzi sobie po terrarium, spędza sporo czasu w kryjówce, pije wodę, czasem się w niej moczy całym ciałkiem. ^_^
Słyszałam, że przez parę pierwszych dni jedzenie nie jest wskazane, bo malucha może...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2015 - 20:48
Podobne tematy: Młody gekon lamparci - karmówka x
Kupię
kupię Tropiocolotes steudneri - gekon pigmejskixdusheq, 22 paź 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Jaszczurki
Martwi mnie moj gekonAstrologia |
|
|
|||
warunki hodowli
Jaszczurki
2g I 3.5g gekon orzesiony potrzebuja swiatla UVB?Rikze, 14 wrz 2025 |
|
|
|
||
Sprzedam jaszczurki
Młody Gekon orzęsiony na sprzedażteraphosa21, 31 sie 2025 |
|
|
|||
zdrowie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Gekon OrzęsionyTerraHubson_ |
|
|
Napisany 29 lipca 2015 - 20:56
Wypełnij tabele to wiele pomoże będziemy znać wymiary terrarium itp...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 lipca 2015 - 21:06
Obecnie wymiary terrarium wynoszą: 30x30x30 cm
Widzę, że zbytnio spanikowałam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Coma, 29 lipca 2015 - 21:08.
Napisany 29 lipca 2015 - 21:19
Z tego co wiem dieta mącznikowa jest u lampartów zalecana...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 lipca 2015 - 08:46
Martwe mączniki gekona nie zainteresują. Gekony lubią polować. Połóż mu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez barlogpl, 30 lipca 2015 - 08:49.
Napisany 30 lipca 2015 - 16:46
Polecam kupić małe karaczany tureckie i podać lampartowi jakoś o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 30 lipca 2015 - 18:52
Dziękuję bardzo za cenne rady. :)
@barlogpl, również znajomy mnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany