Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Kabel grzewczy - za duża temperatura?

• Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 PawelD

PawelD
  • Terrarysta
  • Z nami od: 3828 dni
  • Polska / Zachodniopomorskie / Koszalin

Napisany 27 lipca 2015 - 08:12

Witam, jako ze buduje nowe terrarium, pierwszy raz z użyciem kabla, mam pytanie, ułożyłem kabel 50w na macie zagrzejnikowej, średnio co 3 cm, na kabel wysypalem morski piasek celem kumulacji ciepła, na to dałem płytkę ceramiczna, i powiem Wam że mam obawy bo płytka ceramiczna nagrzewa się tak że jestem w stanie trzymać na niej rękę max 5 sekund.. Nie mierzyłem co prawda temp samej płytki ale na grubszej warstwie wilgotnego torfu który leży na płytce jest 31 stopni, obawiam się ze jak wąż się będzie chciał tam zakopać to się poparzy, czy dobrym wyjściem będzie rozłożyć kabel np. co...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Kabel grzewczy - za duża temperatura?     x

#2 radykal

radykal
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4057 dni
  • Polska / Śląskie / Bielsko-Biała

Napisany 27 lipca 2015 - 10:15

Wiesz co ja kiedys robiłem terra z kablem grzewczym ale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 Darion

Darion
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5058 dni
  • Polska / Podkarpackie / Rzeszów

Napisany 27 lipca 2015 - 11:21

Zmierz temperature płytki, masz termoregulator ? Ile cm masz tego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Darion, 27 lipca 2015 - 11:24.

#4 PawelD

PawelD
  • Terrarysta

Napisany 27 lipca 2015 - 11:57

Temp. Płytki zmierzę jak wrócę do domu, termoregulator oczywiście jest,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 Darion

Darion
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5058 dni
  • Polska / Podkarpackie / Rzeszów

Napisany 27 lipca 2015 - 13:41

Za duża warstwa podłoża. Zanim ciepło dojdzie do góry przez...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 PawelD

PawelD
  • Terrarysta

Napisany 27 lipca 2015 - 22:45

Miałeś rację, po "posypaniu" płytki podłożem już jest w porządku...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.