Czytałem już że modliszki potrafią pozostawiać po sobie plamy nawet czerwone i niekoniecznie to musi być krew. Zastanawia mnie natomiast jedno i tu też ciekaw jestem Waszego zdania. Otóż mam 3 sztuki tej modliszki 2 samice i samiec i tylko on w taki sposób się zachowuje, plamy są dosyć pokaźne, czy przyczyną może być to, że jego pojemnik stał między pojemnikami samiczek? Wcześniej kiedy były w moczboxach, nie zwracały uwagi na swoją obecność, teraz kiedy są większe i mieszkają w większych pojemnikach, to zauważyłem że nawzajem się obserwują. Na razie przestawiłem samca w inne miejsce, tak aby nie miał kontaktu...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Plamy w terrarium x
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium 55x40x50 z płyty meblowej z drewnianym wykończeniem. NoweKadziol, 19 paź 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium
Węże
terrarium dla pytona regiusa, pojawienie się pleśni!Ripper, 15 paź 2025 |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Terrarium pionowe exo-terra 45x45x60Ra_Jan88 ![]() |
|
![]() |
|||
terrarium
Żółwie
Weryfikacja parametrów terrariumAndriej91, 06 paź 2025 |
|
![]() |
|||
biotop
Ptaszniki
Wilgotność w terrariumCeder76 ![]() |
|
![]() |
Napisany 25 lipca 2015 - 18:13
Jakiego koloru są te plamy. Może to po prostu mocz?
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2015 - 18:26
Plamy są ciemnoczerwone, ale modliszka jest cała, nie widać żadnych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2015 - 20:55
Ciekawe... dałoby radę zrobić zdjęcie? Czym karmisz modliszkę?
Napisany 25 lipca 2015 - 21:02
1. Tu widać plamy na liściu z pierwszego pojemnika,
2....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Załączone pliki
Napisany 25 lipca 2015 - 21:06
Niestety, nie mogę pomóc. A sama modliszka jak się zachowuje?...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2015 - 21:15
Ach zapomniałem dopisać, karmię ją owocówkami z własnej hodowli, wilgotność...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lipca 2015 - 21:18
W jakim jest stadium? No i jaki to gatunek??
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów