Witam trapi mnie jedno pytanie na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. Chodzi dokładniej o montowanie żarówki uvb i grzewczej. Z reguły wszyscy montują w środku grzewczą a po boku uvb która jest przekrzywiona w drugi bok (np. zamontowana po prawo to przekrzywiona jest w lewo). Mi się raczej zawsze wydawało że powinno być na odwrót. Ponieważ grzewcza tworzy "wyspę" a po drugiej stronie jest chłodniej tak by agamka w razie potrzeby poszła się wychłodzić. A na środku uvb by agamka zawsze nieważne czy się wygrzewa czy chłodzi łapała cenne promieniowanie uvb i uva. Co wy o tym sądzicie?
Podobne tematy: Terrarium dla Agamy Brodatej x
Sprzedam węże
Heterodon nasicus anaconda samiec 4 lata + terrarium 50x30x30pryncypalka123, 30 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Kupię
exotic fest kielce. Kupie kameleony lamparcie, agamy brodatepaweł19, 28 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Hyde Park
Takiego terrarium nie KUPUJ!!AlleTerra, 25 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Zwierzaki i terrarium na gady płazypawllo8, 23 wrz 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Agamy błotne i brodateMiB, 03 sie 2025 |
|
![]() |
Napisany 22 czerwca 2015 - 22:02
Myślę, że masz rację. Kilkakrotnie powtarzałem moje zdanie, że żarówka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 23 czerwca 2015 - 15:16
Dobrze wiedzieć że ktos popiera moje zdanie :P Jedno pytanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 27 czerwca 2015 - 14:40
Napisany 28 czerwca 2015 - 17:59
Popieram twoje zdanie z tym naświetlaniem. Ale ja zbudowałem terrarium...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 czerwca 2015 - 19:23
No nie każdy może pozwolić sobie na takie luksusy, ja...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 czerwca 2015 - 22:31
Ja mieszkam na wsi i miejsce mam ale szczerze mówiąc...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów