Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

zimowanie

- - - - -  
żółw śpi czy umarł??

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
5 odpowiedzi na ten temat

#1 mic82

mic82
  • Nowy terrarysta
  • Z nami od: 3831 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdynia

Napisany 16 marca 2015 - 22:02

Witam.

w lato dostałem w spadku zółwia.

Wcześniej przed około 20 lat żółw zył w ogrodzie. Zimował tez w ogrodzie. Niestety jak to sie dokładnie odbywało nie jestem w stanie sie dowiedziec.

Zółw byl bardzo aktwny w lato.  Mnie wiecej w polowie wrzesnia spowolnił ruchy i na poczatku listopada zasnał w ogródku.

Przed nadejsciem mrozów w grudniu odkopalem go. Zółw po paru sekundach wystawił lekko głowe. Zaniosłem go do piwnicy. Co tydzien sprawdzałem czy nie zmienił pozycji. pod koniec stycznia podniosłem go lekko. Tak samo spałem. Wysunał lekko głowe po paru sekundach i dalej go olozylem w to samo miejsce....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Załączone pliki

Podobne tematy: żółw śpi czy umarł??     x

#2 DinopPL

DinopPL
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4244 dni
  • Polska / Śląskie / Rybnik

Napisany 16 marca 2015 - 23:02

oczy są "wbite" do srodka - zdechł  [*] , zobacz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#3 doru

doru
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4077 dni
  • Polska / Lubelskie / Lublin

Napisany 17 marca 2015 - 15:36

Jeśli nie reaguje na dotyk i wodę to najprawdopodobniej nie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#4 mic82

mic82
  • Nowy terrarysta
  • Z nami od: 3831 dni
  • Polska / Pomorskie / Gdynia

Napisany 18 marca 2015 - 11:53

Wczoraj byl słońce, postanowilem go pare godzin przy szybie potrzymac....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#5 doru

doru
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4077 dni
  • Polska / Lubelskie / Lublin

Napisany 18 marca 2015 - 21:31

W 18 stopniach na pewno nie jest w stanie głęboko...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#6 aleksandra

aleksandra
  • Terrarysta
  • Z nami od: 8050 dni
  • Polska / Mazowieckie / Żyrardów

Napisany 19 marca 2015 - 19:07

Witam ,ja swoje czasami też szturcham jak zimują i nawet...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.