Siemka mam pare pytań dotyczących skunksa :
- Czy skunksy potrzebują jakiejś klatki czy mogą spacerować po mieszkaniu normalnie jak pies czy kot?
- Jestem alergikiem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 lutego 2015 - 12:54
Siemka mam pare pytań dotyczących skunksa :
tematy ogólne
Ssaki egzotyczne
Skunks - Polecane Hodowlekjuubi, 20 lut 2023 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Skunks samicaSiersciuch123, 08 maj 2017 |
|
![]() |
|||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
Skunks samica na jakieś gadySiersciuch123, 06 maj 2017 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Ssaki egzotyczne
SkunksLaeto, 28 gru 2016 |
|
![]() |
![]() |
||
ŚMIETNIK GIEŁDOWY
SkunksChinczykkk, 20 wrz 2016 |
|
![]() |
Napisany 24 lutego 2015 - 14:09
Na prawde podziwiam ludzi którzy chcą hodować w domu skunksa..
Myślę ,że skoro jest stworzeniem o nocym trybie życia i na wolności mieszka w norze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 24 lutego 2015 - 19:05
Skunks podobnie jak każde inne zwierzę, a szczególnie ssak, może uczulać. Nie ma takich ssaków, które nie uczulają, jest to kwestia indywidualna. Nie należy wierzyć...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lutego 2015 - 15:09
No to problem z hałasowaniem mam rozwiązany bo chodzilo mi o halas typu np szczekanie bądz wycie psa :)
I mam jeszcze jedno pytanie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lutego 2015 - 17:35
To nieprawda, nawet oswojony skunks przecież może się wystraszyć lub w jakimś momencie/sytuacji poczuje się zagrożony i BUM, smrodek będzie czuć w całym mieszkaniu :P
Napisany 25 lutego 2015 - 18:02
i ostatnie pytanie lepiej wziasc malucha paru tygodniowego czy lepiej moze juz takiego rocznego skunksa? problem lezy w tym ze nie wiem czy trudno wychowac...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 lutego 2015 - 19:02
Tak gwoli ścisłości najwięcej alergenów znajduje się w ślinie, ponieważ kot, czy pies często się liżą/myją, stąd potoczne określenie "uczulenie na sierść".
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 lutego 2015 - 23:02
Mam dwa skunksy w mieszkaniu i nie mam z nimi większych problemów. Mają do dyspozycji cały pokój , ale i tak l wychodzą na całe...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów