Obecnie grzeje agamie brodatej lustrzankami 2x60W, temperatura jest odpowiednia, ale duża amplituda temperatur...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lutego 2015 - 11:28
Obecnie grzeje agamie brodatej lustrzankami 2x60W, temperatura jest odpowiednia, ale duża amplituda temperatur...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Żarówka vs promiennik ceramiczny x
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Zestaw do terrarium - termostaty, promiennik, akcesoria grzewczealbert88, 07 cze 2025 |
|
![]() |
|||
terrarium - ogrzewanie
Budowa, osprzęt
Panel grzewczy\ ceramiczny emiter ciepła - duże terrariumarek_sysunia, 22 lis 2024 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Jeże
Żarówka grzewcza a terrariumMilusiia ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
Sprzedam terraria, akcesoria, rośliny
Żarówka nocna 25W 2szt. noweKalina1229, 30 mar 2024 |
|
![]() |
|||
terrarium - oświetlenie
Budowa, osprzęt
Żarówka UVB - wpływ na wzrokNazgul94, 19 lut 2024 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 12 lutego 2015 - 11:50
-efektywność promiennikow (żarówka60W = promiennik60w)?
Co do pierwszego to według danych jednego z producentów :
...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 12 lutego 2015 - 12:34
Sprawa efektywności jest juz dla mnie jasna i zaufam Twojemu doświadczeniu planując układ ogrzewania.
Sprawa zabezpieczenia jest nadal otwarta, wizualnie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 28 lutego 2015 - 08:40
Napisany 05 marca 2015 - 23:23
Tylko promiennik ceramiczny będzie podpięty pod termostat. Dzięki temu nie będzie "dyskoteki". Jak Ratasta_Gecko napisał na wyspie ciepła będzie żarówka o odpowiednio dobranej mocy (lustrzanka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez CyGaRo, 05 marca 2015 - 23:24.
Napisany 06 marca 2015 - 07:58
Tylko promiennik ceramiczny będzie podpięty pod termostat. Dzięki temu nie będzie "dyskoteki".
Będzie, będzie. Tyle że w podczerwieni ;) To jeden z...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 marca 2015 - 11:07
Zgadzam się z Tobą w 100%, nie zwróciłem na to uwagi.
Do promiennika najlepszy byłby termostat, który działałaby...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 marca 2015 - 12:43
To już jak komputer sterujący do terrarium. Fajnie by było mieć ale moja wiedza, umiejętności i czas nie pozwolą mi na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 marca 2015 - 13:52
Ile będzie miał pracy, tzn z jaką częstotliwością będzie się załączał, będzie zależało od bezwładności cieplnej na linii czujnik-promiennik....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 marca 2015 - 15:00
http://habistat.pl/pl/p/HabiStat-Pulse-Prop.-Termostat-High-Range-termoregulator-do-terarium/25
Tanio nie jest ;)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów