Cześć :)
Który gatunek wybrać? Proszę nie pisać od razu, że nie wybierzecie za mnie gekona.
Mam już P. henrylawsoni i zastanawiam się nad kolejnymi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 stycznia 2015 - 18:19
Cześć :)
Który gatunek wybrać? Proszę nie pisać od razu, że nie wybierzecie za mnie gekona.
Mam już P. henrylawsoni i zastanawiam się nad kolejnymi...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Sprzedam węże
Boa Leśny (Corallus hortulanus)tomsonterra, 18 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Gargulce, orzęsek, stumpffi, sakalavaAlexV, 19 sty 2025 |
|
![]() |
|||
linienie
Początkujący hodowcy jaszczurek
Orzęsek, wylinka i brak apetytuJustaK_2024, 17 gru 2024 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
Corallus hortulanus - Boa leśny CB22ApricotG, 22 lip 2023 |
|
![]() |
|||
Sprzedam węże
C.hortulanus boa leśny yellowjorijogidan ![]() |
|
![]() |
Napisany 31 stycznia 2015 - 19:37
Ja mam lamparta jeśli chodzi o obserwacje , te geki nie są ruchliwe ale jak ma się około 3 szt w terra to ciekawie się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 31 stycznia 2015 - 23:09
Lampart fajny, śpi cały dzień w nocy też dużo śpi, połazi po terra od czasu do czasu, to takie pocieszne mordki które polecę każdemu :)...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lutego 2015 - 16:23
Istnieją gekony aktywne w dzień,np.gekon williamsa i różne gatunki felsum.
Wiem o tym, ale chcę coś nocnego...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Magi00, 01 lutego 2015 - 16:27.
Napisany 01 lutego 2015 - 17:41
Jeśli chcesz gekona brać na ręce to płaczki odpadają. Niektórzy mówią że się oswajają ale są szybkie, skaczą, wspinają się po niemal wszystkim i mogą...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Imperatrick, 01 lutego 2015 - 17:44.
Napisany 01 lutego 2015 - 17:57
Jeśli chcesz gekona brać na ręce to płaczki odpadają. Gekony żmijowe też niezbyt tolerują wyciąganie. Reszta wymienionych gekonów jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lutego 2015 - 18:38
Rhacodactylus auriculatus nie są bardziej spokojne od gekonów orzęsionych, są zdecydowanie bardziej zadziorne i wobec hodowcy i innych gekonów w terrarium. Trzeba je troche oswoic jesli...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 lutego 2015 - 18:43
Dzięki :) Orzęsek aktywny? Mówisz o nocy?
Co polecasz najbardziej?
Napisany 01 lutego 2015 - 18:52
Tak, u mnie tak jak teraz dość wcześnie ciemno się robi to wychodzą koło 17 i tak do 4-5 nad ranem sa aktywne. Dużo zalezy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów