Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

terrarium - fotorelacje

- - - - -  
Terrarium z akwarium

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
47 odpowiedzi na ten temat

#41 Cobrra

Cobrra
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4358 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 15 grudnia 2014 - 21:46

higrometr możesz mieć walnięty, na pierwszym zdjęciu które dodałeś leży on praktycznie na mokrej (nie wilgotnej a mokrej) ściółce i pokazuje zaledwie 65% (tam powinno być wskazanie w okolicach 90%)
Higrometrs zawiś w połowie terrarium (przy podłożu) zawsze będzie wyższa wilgotność, ale jeżeli jaszczurka nie kopie i nie porusza się w podłożu ten wskaźnik nic Ci nie da.

na kolejnym zdięciu higro jest umiejscowiony lepiej. Sprytne rozwiązanie z wentylacją (z wiatrakami) polecam je rozsunąć na boczne ściany i jeden położyć odwrotnie do drugiego, z jednej strony wiatrak będzie nadmuchiwał świerze zimne powietrze, z drugiej wyciągał ciepłe na zewnątrz, polecam też...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Terrarium z akwarium     x

#42 drwal85

drwal85
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4326 dni
  • Polska / Śląskie / Wodzisław Śląski

Napisany 15 grudnia 2014 - 21:49

Dokładnie, do dobrej wentylacji to i wiatraczki nie są potrzebne...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#43 Ezzori

Ezzori
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5954 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Sieraków

Napisany 15 grudnia 2014 - 21:58

Rano pokazywał około 80%, 85% na dole. Na początku tak...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez Ezzori, 15 grudnia 2014 - 22:00.

#44 drwal85

drwal85
  • Terrarysta

Napisany 15 grudnia 2014 - 22:02

z tym kablem też masz dobre rozwiąznie, też tak mam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#45 Ezzori

Ezzori
  • Terrarysta

Napisany 15 grudnia 2014 - 22:07

http://allegro.pl/markowy-ultradzwiekowy-nawilzacz-powietrza-2-5l-i4886049530.html

dorwałbym coś takiego chyba było by dobre....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#46 drwal85

drwal85
  • Terrarysta

Napisany 15 grudnia 2014 - 22:13

może być, ja mam 4 litry zbiornik. Jak podłączyć to...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#47 Ezzori

Ezzori
  • Terrarysta

Napisany 15 grudnia 2014 - 22:15

tylko tak jak jest czasomierz mechaniczny, to on co 30...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#48 drwal85

drwal85
  • Terrarysta

Napisany 15 grudnia 2014 - 23:06

Pisałem wyżej, nie mam analogowego tylko elektroniczny :) i tam...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez drwal85, 15 grudnia 2014 - 23:07.

0 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.