Białko u karaczanów jest po to, aby wyeliminować kanibalizm, który wśród nich i tak jest minimalny, więc nie widzę potrzeby, aby dodatkowo dawać im taką karmę. Dobra karma dla psa ma około 20% zawartości białka. Ja jako suchą karmę stosuję płatki owsiane (ok. 8-10% białka), śrutę kukurydzianą (ok. 8-10% białka) i pestki słonecznika (ok 25% białka). Można oczywiście powiedzieć, że przecież to jest białko roślinne, a bardziej pożądanym białkiem jest białko zwierzęce, ale w karmie dla psów spora część zawartości białka także ma pochodzenie roślinne, choćby z soi, łubinu czy suszonych pokrzyw. Mimo to nigdy nie zaobserwowałem u nich żadnych...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Podobne tematy: Karmienie turkow. x
początkujący ptaszniki
Ptaszniki
Proste karmienie ptasznika pomaranczowo kolanowegobartosh44 |
|
|
|||
żywienie
Agamy - brodata i karłowata
Karmienie agamy karłowatejDikimolo |
|
|
|
||
żywienie
Jaszczurki
Karmienie gekona lamparciegoGulaszek, 29 sie 2025 |
|
|
|
||
żywienie
Ptaszniki
Karmienie a wystrój pojemnikammax88, 04 cze 2025 |
|
|
|
||
żywienie
Gekony, eublefary i inne Gekkota
Karmienie z pincety z problem...Janiu, 24 kwi 2025 |
|
|
|
Napisany 20 grudnia 2014 - 23:24
wode można dostarczyć ze słoika,zakręconego z wystająca szmatką,szmatka bedzie cały...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 grudnia 2014 - 04:21
Kiedyś robiłem podobnie z gąbką zamiast szmaty. Co prawda u...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 21 grudnia 2014 - 21:47
Szaranczom akurat wystarczy mokry pokarm, zreszta jak i karaczanom. Bardzo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 22 grudnia 2014 - 17:42
Napisany 22 grudnia 2014 - 17:53
Napisany 23 grudnia 2014 - 09:54
Polecam karmę Purina dla kotow (Adult oczywiście), moje karaki, mączniki...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów

Ten temat jest zablokowany