Mam problem z ww. skorpionami. Połowa moich młodziaków nie wyliniała. Przez kilka dni widziałem, że stały się takie bardziej matowe i że zaczynają zrzucać skórę, w tym czasie dałem im spokój z karmieniem itp, jedynie zwiększyłem wilgotność. Po 4 dniach wyjąłem 4 z 8 maluchów martwych. Dwa z nich były całkiem wysuszone, jeden spleśniały, a jeden wyglądał całkiem normalnie, ale bez oznak życia. Reszta wyliniała dosłownie w kilka godzin. Temperatura w ciągu dnia 28-29 st, w nocy 24-25, wilgotność staram się utrzymywać raczej wysoką (nie doprowadzam do przesuszenia), w każdym pojemniku jest pochyły przedmiot (ponoć wymagany przez ten gatunek). Co...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 18 września 2014 - 19:21
Podobne tematy: Babycurus jacksoni - problem z linieniem x
rozmnażanie
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Poważny problem z nimfami caribena Versicolorteraphosa21, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam ptaszniki, skorpiony i inne pajęczaki
Młode Scolopendra cingulata i Babycurus jacksoni L2BartekR ![]() |
|
![]() |
|||
zachowania
Początkujący hodowcy ptaszników, skorpionów i innych pajęczaków
Caribena versicolor problembatus, 04 lip 2025 |
|
![]() |
|||
Terrarystyka
Problem z muszkami owocówkamiLe_v7o7, 16 cze 2025 |
|
![]() |
|||
tematy ogólne
Gekon Eublefar (Eublefar ) lamparci
problem z wychodzeniem i wciąż z jedzeniemIgorBalcerski, 11 kwi 2025 |
|
![]() |
Napisany 18 września 2014 - 21:03
po prostu maluchy mogły być słabe lub posiadać jakieś wady...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 września 2014 - 21:36
Fakt faktem warunki niby były dobre ale przy B. jacksoni...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 18 września 2014 - 21:40
podłoże to torf z krążków z piaskiem. a wilgotność jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez s050197, 18 września 2014 - 21:44.
Napisany 18 września 2014 - 21:50
No to powiem Ci że chyba trochę z tą wilgotnością...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów