Zraszanie ręczne jest fajne, ale krótką metę. Po godzinie czy 2 wilgotność znów spada i trzeba znów zraszać. Bardzo dobrym wyjściem jest automatyczny system zraszania z dobrymi (podkreślam dobrymi) dyszami zamgławiającymi i sekundowy timer. Jednak i takie rozwiązanie ma swoje minusy. Aby dysze się nie zapychały trzeba używać wody demineralizowanej, do tego taki timer sekundowy (minutowy się nie nada, bo zaleje terrarium) trochę kosztuje. Dobre dysze zamgławiające trochę kosztują (gardena nie zdaje egzaminu), a zbudowanie takiego systemu samemu często nie daje założonych efektów. Gotowe zestawy oczywiście są, ale są drogie. Ja sam wypróbowałem już chyba wszystko i nawilżacze całkiem dobrze...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
13 odpowiedzi na ten temat
Napisany 01 września 2014 - 16:51
Podobne tematy: Przed zakupem legwana x
Zamienię
Zamienie Pytona królewskiego na jakieś jaszczurki najlepiej LegwanaxKsunix ![]() |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Zamienię gekona orzęsionego wraz z terrarium za młodego legwanasosinski, 03 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Zamienię gekona orzęsionego wraz z terrarium za młodego legwanasosinski, 03 cze 2025 |
|
![]() |
|||
rozmnażanie
Gekony Nowej Kaledonii: rodzaj Correlophus, Mniarogekko, Rhacodactylus
Samica ucieka przed samcemTyboreK, 16 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Kupię Legwana zielonego!!honzig121, 20 lut 2025 |
|
![]() |
Napisany 01 września 2014 - 21:02
widzialam takie zraszacze, fajna sprawa. Ja przestalam uzywac nawilzacza, bo...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 września 2014 - 21:12
Skoro jest na ciepłą parę to się nie dziwie, że...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 01 września 2014 - 22:30
Temperatura byla ok, dlatego sie zdziwilam.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów