Witam !
Mam kilka pytań o tym Eublefarze, na które nie znalazłem, bądź przypadkiem pominąłem, lub nie byłem pewny odpowiedzi.
1. Czy od temperatury inkubacji zależy płeć geksa? Jeśli tak to jakie są przedziały na samca, jakie na samice?
2. Należy je trzymać na włóknie, czy można na piasku? Gdzieś przeczytałem, że można trzymać na piasku, ale żeby miały miejsce z wilgotnym torfem/wermikulitem, zaś gdzie indziej, że muszą mieć wysoką wilgotność, stąd pytanie.
3. Czy trzymanie 1.1 się sprawdza, czy raczej trzeba tak jak w przypadku lampartów przynajmniej 1.2(też różne info znalazłem)
4. Czy do.rozmnożenia potrzebna jest...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 06 sierpnia 2014 - 18:37
Podobne tematy: Eublefar gruboogonowy- pyt. odnośnie rozmnażania i warunków x
Sprzedam jaszczurki
Eublefar /gekon lamparci młody samiecPrz3mEk87, 23 sie 2025 |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Eublefar lamparci het. Diablo BlancoGekoneqq, 20 cze 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Gekon lamparci, sprzedam, eublefar lamparciLukas00085, 01 lis 2024 |
|
![]() |
|||
![]() Kilka pytań odnośnie węża zbożowego, jego hodowli, chorób, zachowaniaKubas86, 03 wrz 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
żywienie
Jaszczurki
parę porad odnośnie gekonawdom997, 12 lis 2024 |
|
![]() |
![]() |
Napisany 06 sierpnia 2014 - 18:50
Na pewno przeczytałeś dokładnie opis hmm ? :)
1."ch...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 sierpnia 2014 - 09:33
Gekony gruboogonowe z naturą są niezwykle flagmatyczne, bez problemów możesz...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 sierpnia 2014 - 12:09
Ja tak z ciekawości chciałbym dopytac na czym trzymacie swoje...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 sierpnia 2014 - 12:15
a po co im ścianka, chyba żeby tym pierdołom robale...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 16 sierpnia 2014 - 12:18
No niby tak sam wczoraj usunąłem bo szarańcze wspinaly sie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów