Witam, to mój pierwszy post na forum ;)
W temacie terrarystyki jestem absolutnie zielony. Chciałem zacząć hodować jakieś płazy. Po zapoznaniu się z tym forum oraz kilkoma innymi stronami postanowiłem, że wybiorę Dendrobates leucomelas. Mam jednak kilka pytań związanych zarówno z samymi żabkami jak i terrarium dla nich.
Czy mogę na początku mieć tylko jednego osobnika? Czy on nie wpadnie w jakąś "depresję"? Czy zalecane jest posiadanie min. parki, czy też większych ilości? Jak powinno wyglądać terrarium dla tego gatunku? Na drzewolazy.pl przeczytałem, że min to 25-30l na jednego osobnika, jednak znalazłem na innych stronach (również tutaj) odmienne informacje. Jaka...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Początkujący terrarysta, pytania nt drzewołazów
Napisany 26 lipca 2014 - 14:26
Podobne tematy: Początkujący terrarysta, pytania nt drzewołazów x
Archiwum ogłoszeń
Parki drzewołazówRozyliusz, 16 maj 2025 |
|
![]() |
|||
Archiwum ogłoszeń
Kupie hurtowe ilości drzewołazów, rzekotek i agam brodatych.Pietras1985c, 28 mar 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Jaszczurki
Cześć . Pytania o felsumaYesik, 20 lut 2025 |
|
![]() |
|||
wybór zwierzęcia
Jaszczurki
Co na początek - pytania początkującego hodowcy ?Juanhijuan ![]() |
|
![]() |
![]() |
||
tematy ogólne
Płazy
Spotkanie hobbystów drzewołazówfurraan, 30 gru 2024 |
|
![]() |
Napisany 27 lipca 2014 - 10:54
Witamy na forum.
Nie polecam ci na początek drzewołazów,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 02 sierpnia 2014 - 22:25
Wszystko fajnie, tylko o trudnosci numer 1 zostalo ledwo napomkniete,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 sierpnia 2014 - 10:22
Wszystko fajnie, tylko o...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 03 sierpnia 2014 - 14:15
Tak oczywiście są "hodowcy" (głownie Czesi) którzy trzymają tak drzewołazy,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez Kaxper, 03 sierpnia 2014 - 14:24.
0 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 0 gości, 0 anonimowych terrarystów