Skocz do zawartości

Wesprzyj serwis, wyłącz reklamy  
1 raz na nowej odsłonie? | Problemy z zalogowaniem?

- - - - -  
Czy jaszczurki lubią głaskanie?

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
44 odpowiedzi na ten temat

#21 Radek15

Radek15
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4095 dni
  • Polska / Warmińsko-mazurskie / Giżycko

Napisany 16 lipca 2014 - 17:51

Odkopuję :]. Gad jest gadem, ojeju.. i co ? Ssak jest ssakiem, ptak ptakiem. Po co od razu pisać, że dotyk dla gadów jest obojętny....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Podobne tematy: Czy jaszczurki lubią głaskanie?     x

#22 ewkagamma

ewkagamma
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5485 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 16 lipca 2014 - 20:13

Oczywiście Radku zgadzam się z Tobą :))Nie przemawia do mnie również argument że agamki dotyk czy głaskanie znoszą. Znosić coś można przez powiedzmy 2-3 minuty...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#23 Radek15

Radek15
  • Terrarysta

Napisany 16 lipca 2014 - 20:29

No właśnie. Jeśli sobie leży przy głaskaniu to znaczy, że to lubi :D. Moje agamki też widocznie lubią głaskanie i spanie w kieszeni w bluzie...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#24 deer

deer

Miniony Moderator w dziale Jaszczurki

• Moderator.nieaktywny
  • Z nami od: 4359 dni
  • Polska / Małopolskie / Kraków

Napisany 16 lipca 2014 - 20:51

@[member="Radek15"] , @[member="ewkagamma"] albo to Wy traktujecie je jak pieski/kotki...Jeśli do Was nie przemawiają/docierają argumenty, to porozmawiajcie z jakimś [url="https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fpl.wikipedia.org%2Fwiki%2FEtologia&ei=8tbGU72GJu6p7AaojoCABQ&usg=AFQjCNFpD88vfmX2Lb-ouYsqxvB-nVfNuQ&sig2=ur6rQbavTwVRr_kts-xWWA&bvm=bv.71126742,d.ZGU"]etologiem[/url] i błagam nie dzielcie się...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez deer, 16 lipca 2014 - 20:56.

#25 Radek15

Radek15
  • Terrarysta

Napisany 16 lipca 2014 - 20:56

Nie mogę sobie gada traktować jak kotka ? O kotka się dba. Ty sobie traktuj jak gada, albo ptaka. Pomocny Terrarysto. ;]

#26 sebekol

sebekol

Moderator w działach gekony i gekon lamparci

• Moderator
  • Z nami od: 6302 dni
  • Polska / Wielkopolskie / Poznań

Napisany 16 lipca 2014 - 21:40

Stary dobry spór "petów" i "naturystów". Wszystko zależy od gatunku i konkretnego osobnika. Mam gekony, które same pchają się na ręce i ocierają głową namawiając...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

Edytowany przez sebekol, 16 lipca 2014 - 21:42.

#27 Psoma

Psoma
  • Terrarysta
  • Z nami od: 4252 dni
  • Polska / Śląskie / Katowice

Napisany 17 lipca 2014 - 07:14

zgadzam sie z powyzszym, chociazby z wlasnego doswiadczenia, gady lubia ciepelko wiec jesli np moj gekon przy otwieraniu terrarium wchodzi mi sam na reke i...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#28 ewkagamma

ewkagamma
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5485 dni
  • Polska / Mazowieckie / Warszawa

Napisany 17 lipca 2014 - 07:29

Każdy mówi o zachowaniu jaszczurek na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji. Wyśmiewanie się z kogoś i kto ma odmienne zdanie i ma mu temu podstawy...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

#29 Radek15

Radek15
  • Terrarysta

Napisany 17 lipca 2014 - 08:31

Ostatnie zdanie dobre jest.

#30 KOREK221

KOREK221
  • Terrarysta
  • Z nami od: 5944 dni
  • Polska / Śląskie / Szczyrk

Napisany 17 lipca 2014 - 18:14

Zgadzam się z Ewcią - mojego Felusia się dopiero"uczę" ,ale także uważam,że gadziorki a przynajmniej agamki mogą polubić człowieka.

Feluś zna mnie do miesiąca,co prawda...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)

1 terrarystów przegląda to forum

0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów

© 2001-2025 terrarium.pl. Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są wykorzystywane do emisji spersonalizowanych reklam. Więcej. Korzystając akceptujesz Regulamin.