Obejrzałem te filmy i nie widzę tam nic nadzwyczajnego. To, że agama wspina się po nodze to nic innego jak silny instynkt eksploracyjny gada. Moja...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Czy jaszczurki lubią głaskanie?
Napisany 25 czerwca 2014 - 20:24
Podobne tematy: Czy jaszczurki lubią głaskanie? x
wybór zwierzęcia
Początkujący hodowcy jaszczurek
Jaszczurki jedzące papki, inne niż płaczki i gekony Nowej KaledoniiJ4y, 26 mar 2025 |
|
![]() |
|||
Zamienię
Zamienie Pytona królewskiego na jakieś jaszczurki najlepiej LegwanaxKsunix ![]() |
|
![]() |
|||
Sprzedam jaszczurki
Jaszczurki na sprzedaż!!lakapciul, 16 lip 2025 |
|
![]() |
|||
żywienie
Początkujący terraryści i początkujący pozostałe grupy zwierząt
Pozyskiwanie pożywienia dla jaszczurkidrawswisgwr, 21 sty 2024 |
|
![]() |
![]() |
||
Kupię
Szukam samicy jaszczurki perłowejboberek2003, 01 gru 2024 |
|
![]() |
Napisany 25 czerwca 2014 - 20:53
Ruszam nogą bo mi wisi wczepiona pazurkami w rajstopę i chcę zeby weszła wyżej .
Na kolana sama wchodzi i wdrapuje się aż na ,,popiersie,,-potem...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2014 - 21:04
Moim zdaniem stanowczo to stanowcza nadinterpretacja jednak raczej Cię nie przekonam. Ja tam nie widzę żadnych, ale to żadnych objawów relaksu czy odprężenia u agamy....więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 25 czerwca 2014 - 21:35
Bardzo dziękuję @[member="Filip_Stadnik"], bo wszystko wytłumaczyłeś :)
Napisany 25 czerwca 2014 - 21:51
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Napisany 25 czerwca 2014 - 22:18
Ja mojego legwana nie głaszczę, ale rzeczywiście sam szuka kontaktu ze mną: gdy wychodzi z terra zawsze próbuje być blisko mnie, ponieważ często leżę na...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 26 czerwca 2014 - 10:15
Napisany 27 czerwca 2014 - 21:26
Gad to gad i w naszym świecie jego miejsce jest w terrarium, które jest jego domem. Agama zamykając oczy stara się stać niewidoczna dla napastnika,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Edytowany przez ajQju, 27 czerwca 2014 - 21:29.
Napisany 28 czerwca 2014 - 19:34
Oczywiście,że gady - tak jak i inne zwierzęta mają uczucia ,ale zauważ Ewko ,że kiedy czasem o tym pisałam ,to zawsze dodawałam słowo "odczucia" ,...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
Napisany 29 czerwca 2014 - 19:10
Choć międzymózgowie gadów nie należy do bardzo rozwiniętych, a to ono odpowiada za m.in. czucie powierzchowne, więc nie można tu rozmawiać o gadach w kryteriach...więcej dla zalogowanych. Zaloguj się lub Zarejestruj się :)
1 terrarystów przegląda to forum
0 zarejestrowanych terrarystów, 1 gości, 0 anonimowych terrarystów